search

Værktøjer til online journalistik

Jeg har samlet tre tjenester, der kan forbedre journalistik på internettet. Der er intet nyt i de tre tjenester, men kun få journalister har her i Danmark taget dem i brug.

Jeg har samlet tre tjenester, der kan forbedre journalistik på internettet. Der er intet nyt i de tre tjenester, men kun få journalister har her i Danmark taget dem i brug. Derfor denne opsamling.

Billeder i 3D med Photosynth fra Microsoft
Med Photosynth kan du samle billeder til et 3D-univers. CNN brugte for eksempel værktøjet ved indsættelsen af Barack Obama. Eneste minus er, at tjenesten kræver mange billeder for at kunne skabe et ordentligt 3D-univers.
Gør det selv

Kort til fakta med Google Maps
Hvor skete færdselsuheldet? Hvor står der vindmøller i Vestjylland? Med Google Maps kan du visualiserer fakta på et kort. Som eksempelvis holdet bag "Forbrydelsen" gjorde på berlingske.dk.
Gør det selv
| Lær hvordan

Journalistik på 140 tegn med Twitter
Journalistik på kort form som for eksempel Sky News' reporter Julia Reid, breaking news som Ekstra Bladet eller alle historie som TV/MIDT-VEST. Vælg din egen stil på Twitter. Eneste krav er, at indholdet skal fylde mindre 140 tegn.
Gør det selv | Gør det enkelt

Bonus:
Kom godt igang med Twitter (vejledning af Ib Potter fra TV/MIDT-VESTs kursusafdeling Novamedia)

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen