VÅBENHVILE I SIGTE

De to store danske bladhuse i Pilestræde og Viby konkurrerer nærmest om at sende positive signaler til hinanden. Rygter taler om en snarlig fred.

De to store danske bladhuse i Pilestræde og Viby konkurrerer nærmest om at sende positive signaler til hinanden. Rygter taler om en snarlig fred.

Først var der ordene førerbunker, slagmarker og slagkrydser. Den terminologi blev pludselig erstattet med ord som samarbejde og fællesskab. Fra både Det Berlingske Hus og Jyllands-Posten lyder der nu nye toner i den årelange aviskrig.
De milde røster blev for alvor luftet, da Joachim Malling, koncernchef i Det Berlingske Hus, i det seneste nummer af JOURNALISTEN talte om at løse tekniske opgaver i fællesskab med blandt andre ærkerivalen Jyllands-Posten.
Hans udspil blev ualmindeligt godt modtaget i Viby. Chefredaktør og administrerende direktør Jørgen Ejbøl sagde blandt andet til sin avis, at han kunne forestille sig samarbejde om udviklingsomkostninger, annoncemarkedet og flere andre områder.
“Hvor der overhovedet er teknisk og kommerciel fornuft i det, er vi tilhængere af samarbejde,” lød det fra Jørgen Ejbøl.
Desuden påpegede Jyllands-Postens chefredaktør, at han ikke ser noget problem i, at Jyllands-Posten kan leve fornuftigt side om side med andre aviser – den betragtning gælder også i København.
Udtalelserne fra Viby får Joachim Malling til at sende flere imødekommende signaler. Han siger til JOURNALISTEN:
“Det var yderst positivt at høre Jørgen Ejbøls reaktion.”
Joachim Malling vil dog ikke udtale sig yderligere om den forsoning, som snart synes at kunne blive til virkelighed. Rygter taler om en våbenhvile inden for et par uger.
Jørgen Ejbøl ønsker heller ikke at uddybe udtalelserne til sin egen avis.
Det forlyder dog, at forhandlingsvilligheden fra Jyllands-Posten skulle være hjulpet godt på vej af det underskud, avisen for nylig offentliggjorde. Det lød på 50 millioner kroner.

0 Kommentarer