V: Reimer Bo-interview var DR-penge ud af vinduet

Det er spild af penge, at DR har betalt sin studievært Reimer Bo for at interviewe Stein Bagger, mener Venstre. Også TV 2-vært Jes-Dorph Petersen kritiserer aftalen. Det sker ikke igen, siger DR-nyhedschef. Opdateret 9.19.

Det er spild af penge, at DR har betalt sin studievært Reimer Bo for at interviewe Stein Bagger, mener Venstre. Også TV 2-vært Jes-Dorph Petersen kritiserer aftalen. Det sker ikke igen, siger DR-nyhedschef. Opdateret 9.19.

»Det er licenspenge lige ud ad vinduet,« mener Venstres medieordfører, Ellen Thrane Nørby, om det interview, som DR hyrede deres egen studievært til at lave i privat regi. 

Ifølge Ellen Thrane Nørby er der andre motiver bag beslutningen – det handler om at undgå at lægge arbejde ud til private producenter.

»Det er paradoksalt, at DR er så meget imod udlægning af produktionen, fordi det er det, der helt åbenlyst er foregået her,« siger hun.

Derfor har Venstre krævet, at kulturminister Per Stig Møller ser nærmere på, om DR har frådset med licenspengene. Det skriver Politiken.dk.

Lige nu er forhandlingerne i gang til et spritnyt medieforlig, og Venstre har blandt andet foreslået, at DR skal forpligtes til at købe programmer "ude af huset" for dobbelt så mange penge, som de gør i dag.

Også en af de mest kendte værter hos konkurrenten TV 2 er kritisk over for Reimer Bos rolle.

»Reimer Bo har lavet et scoop – dyb respekt for det. Bare det var mig. Men hans rolle kan synes grumset, fordi han på én gang er tilrettelægger, købmand og vært,« siger Jes Dorph-Petersen til B.T.

Som DRs mest kendte ansigt er Reimer Bo underlagt ekstra skrappe krav om at være uangribelig, fortsætter han. Men nu kan seerne komme i tvivl om, hvem Reimer Bo egentlig arbejder mest for – sig selv eller DR.

Ifølge Jes Dorph-Petersen er det i sidste ende DR, der har et forklaringsproblem.

»Reimer selv har egentlig ikke gjort noget forkert – han har bare være smart og professionel på den forretningsagtige måde. Men der er efter min smag gået rigelig meget pengekasse i den, når en journalist og vært nærmest er på stykbetaling for sine bedrifter – endda for licenspenge. Jeg mener, det er DR, der har et forklaringsbehov. Ikke Reimer,« siger han.

DRs nyhedsredaktør, Ulrik Haagerup, erkender, at det er en problematisk aftale, DR har lavet med Reimer Bo, fordi den åbner for en mudret diskussion af, hvornår man er et privat firma, og hvornår man er journalist.

Så du vil medgive, at det ser mærkeligt ud, at en vært bliver betalt for et arbejde, han i forvejen får løn for at udføre?

»Det har du ret i. Det ser mærkeligt ud,« siger han til Politiken.dk.

Var det en fejl?

»Man kan i hvert fald sige, at det ikke kommer til at ske igen«.

Kort fortalt gik aftalen mellem Reimer Bo og DR ud på, at hvis studieværten kunne skaffe et interview med Stein Bagger, ville DR købe det. Reimer Bo er deltidsansat hos DR, og kritikken går på, hvorfor DR ikke kunne have sat en medarbejder til at lave interviewet, eller have ladet Reimer Bo gøre det i sin DR-arbejdstid. Men ifølge Reimer Bo havde han arbejdet på at få interviewet i stand længe, også før han blev ansat som vært på 21 Søndag.

Opdateret klokken 9.19.

3 Kommentarer

preben nyborg madsen
20. MAJ 2010
Re: V: Reimer Bo-interview var DR-penge ud af vinduet

Hvis Reimer virkelig er så smart, som folk siger, så skulle han tage sit gode tøj og gå.

Ingen kan da tage den Karl Smart seriøs nogensinde mere....

jan eskildsen
20. MAJ 2010
Re: V: Reimer Bo-interview var DR-penge ud af vinduet

Første gang Reimer skulle på tv om sødangen efter en markedsføring som kom Jesus ned på jorde,m forhan lø spå en minster om noget dR godt vidste var en fejl. Det næste vi husker er det skandalsøe ikke-interview med Rigmor Zobel. Og så det tamme interview med Stein bagger, som Reimer muligvis - muligvis ikke - har været på lønningslisten hos.

At der er tale om to personer, der er dømt for lovovertrædleser er åbenbart ligegyldigt. Vi kan sikerkt se frem til flere interviews med straffedesom f,eks Peter Brixtofte, Jønke, Klaus Riskær osv.

 Man må håber at andre medier til gengæld laver interessante interviews med personer, der har gjort en forskel på den positive måde, og gerne uden al den opreklamring, der har taget overhånd og er spild af tid. Tænk hvis DR TV var privatiseret og skulle leve af de penge, som brugerne betalte. Så ville det se sort ud.

Bortset fra tamme interviews er der stort set kun genudsendelser, og så kunne man have dispoineret sine forholds få midler tipå en mere intelligent måde i stedet for at gå ud fra, at befolkningen er ukultiverede.

jan eskildsen
20. MAJ 2010
Re: V: Reimer Bo-interview var DR-penge ud af vinduet

Kunne journalisten ikke finde ud af at spørge, hvem der har godkendt aftalen?

 Eller var det for svært? Er pengene til Journalisten penge ud af vinduet?