Utroværdige Trads

MISTILLID. Ifølge Informations tidligere chefredaktør David Trads var hans godt to år på avisen "en gigantisk succes", fordi han "skaffede avisen fremgang", men en gruppe "gamle, vrisne, venstreorienterede mænd", som var "meget dygtige til at være destruktive", gjorde alligevel, at Davids sidste tid på den "kræftsyge" arbejdsplads (Information) var "et deprimerende tidspunkt" i hans karriere.

MISTILLID. Ifølge Informations tidligere chefredaktør David Trads var hans godt to år på avisen "en gigantisk succes", fordi han "skaffede avisen fremgang", men en gruppe "gamle, vrisne, venstreorienterede mænd", som var "meget dygtige til at være destruktive", gjorde alligevel, at Davids sidste tid på den "kræftsyge" arbejdsplads (Information) var "et deprimerende tidspunkt" i hans karriere. (Interview i Journalisten 20/2008). Tillad mig – som en af avisens yngre og sprudlende, men knap-så-venstreorienterede mænd – at knytte en enkelt kommentar:
Medarbejdernes største problem med David var hans mangel på troværdighed.
Man kunne simpelthen ikke stole på ham. Hans ord var ikke et ord. Desværre gik der lang tid, før vi som medarbejderkollektiv blev klar over dette.
Det passer ikke, at David bragte fremgang for avisen. Oplagstallet var knap 1.000 mindre, da han forlod Information, i forhold til da han startede. Det er selvfølgelig ikke hans skyld, men det er et tegn på, at David åbenbart stadig har det lidt svært med sandheden.
Og det var heller ikke, som David lader skinne igennem, en flok mavesure, dovne og fagligt uduelige betonkommunister, der tvang ham til at sige op, men derimod avisens mellemledere, der i et højst usædvanligt brev til avisens bestyrelsesformand udtalte deres mistillid til ham og erklærede, at de ikke længere kunne samarbejde. Dagen efter var David ude af butikken.
Samme mistillid havde medarbejderne udtalt mere end et år forinden, fordi David brød overenskomsten og uden varsel afskedigede avisens kulturredaktør (der i øvrigt var yngre end David). Det kostede avisen mere end et års løn til ingen verdens nytte.
Endelig er det i store træk den samme gruppe medarbejdere, som David åbenbart helst ville have fyret mange flere af, der stadig er med til at trække læsset og derved sikre, at Information som en af landets eneste aviser stiger i oplag. •

David Trads har haft mulighed for at svare på debatindlægget.

0 Kommentarer