Legat

Utrætteligt arbejde i udsat mediehus udløser hæderspris

Tillidsrepræsentant Merete Ejsing Horn modtager Carsten Nielsen-legatet for på ”ypperlig vis” at have repræsenteret kollegerne gennem flere sparerunder

Tillidsrepræsentant og redaktionssekretær i Det Nordjyske Mediehus Merete Ejsing Horn blev søndag aften hyldet med stående klapsalver på DJ’s delegeretmøde i Kolding.

Under middagen fik hun overrakt Carsten Nielsen-legatet, der gives til et medlem af DJ, der ”med udtryksmæssig gennemslagskraft har præget samfunds­- og kulturdebatten, eller som har markeret sig ved en særlig faglig indsats”.

Det er især den sidste del, som Merete Ejsing Horn hyldes for, da hun som tillidsrepræsentant de seneste syv år har repræsenteret medlemmerne i Det Nordjyske Mediehus i flere sparerunder. Og det har hun gjort på ”ypperlig vis”, hedder det i indstillingen fra nuværende og tidligere kolleger, hvor Merete Ejsing Horn med sit arbejde har vist, at ”en ihærdig, stædig og flittig tillidsrepræsentant gør en stor forskel”.

Kollegerne skønner, at op imod 80 DJ-medlemmer frivilligt eller ufrivilligt har forladt mediehuset, siden Merete Ejsing Horn blev tillidsrepræsentant i 2016. Her har hun næsten 24/7 stået klar med rådgivning og støtte til de mange medlemmer, der har været berørt af nedskæringer, hedder det i indstillingen.

”Hun har dermed været med til at sikre, at mange af de nu forhenværende kolleger er kommet godt videre.”

Legatet er oprettet til minde om DJ’s grundlægger, Carsten Nielsen, og uddeles af en bestyrelse, der består af Maj Munk, Jens Ringberg, Pernille Mac Dalland, Johnny Frederiksen og Tine Johansen.

Med hæderen følger 20.000 kroner samt en skulptur skabt af Jørgen Haugen Sørensen.

 

 

 

 

0 Kommentarer