
Barbara Bertelsen, departementschef i Statsministeriet, ved Folketingets åbning på Christiansborg, tirsdag den 6. oktober. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Mandag formiddag sendte Ekstra Bladet et fly i luften over Christiansborg med bannerteksten ’Gå nu hjem, Barbara’.
Teksten var et direkte budskab til Statsministeriets departementschef, Barbara Bertelsen, som Ekstra Bladet ifølge chefredaktør Knud Brix forgæves har forsøgt at få til at svare på, hvorfor hun og de ni andre embedsmænd, som har fået kritik i Minkkommissionens beretning, ikke er blevet hjemsendt.
Men kampagnen er under al kritik, mener fagforbundet Djøf.
”Det er useriøst af Ekstra Bladet at hænge navngivne embedsfolk ud på den måde. Det er decideret mobning. Ekstra Bladet er med til at undergrave tilliden til vores system, når de ikke respekterer, at gængse spilleregler for tjenstlige sager skal følges, før der kommer en afgørelse,” udtaler administrerende direktør i Djøf, Tomas Therkildsen, i en pressemeddelelse.
Skal følge spillereglerne
Djøf-direktøren minder om, at Minkkommissionens rapport er en beretning, ikke en dom eller afgørelse. De pågældende embedsmænd venter i øjeblikket på at få deres personalesager afgjort af Medarbejder- og Kompetencestyrelsen.
”Alle, både embedsfolk, arbejdsgiverne og befolkningen generelt har interesse i, at Minkkommissionens alvorlige kritik bliver fulgt ordentligt til dørs. Men spillereglerne skal overholdes. Det er komplekse sager, og ingen har interesse i, at afgørelser bliver hastet igennem. Det er det for alvorligt til,” mener Tomas Therkildsen.
Har vildt meget magt
Ifølge Knud Brix har Ekstra Bladet allerede forsøgt at få svar fra både Barbara Bertelsen og statsminister Mette Frederiksen på almindelig journalistisk vis.
”Vi har prøvet på alle mulige måder at få en forklaring, men eftersom det ikke er lykkedes, så måtte vi gøre det på anden vis,” forklarede han mandag til Ekstra Bladet.
Her afviste han også, at det er ufint at gå efter embedsmændene og ikke regeringen.
”Kommissionen siger sort på hvidt, at de her 10 mennesker har begået noget, der potentielt kan få ansættelsesretlige konsekvenser for dem. Det er nogle mennesker, ingen har stemt på, men som har vildt meget magt. Dem skal vi også gå efter, og nu henvender vi os direkte til dem,” siger Knud Brix.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.