Usain Bolt vinder 100 meter-finalen ved OL

Når man dækker de olympiske lege, skal man ikke snyde sig selv for 100 meter-finalen.

Når man dækker de olympiske lege, skal man ikke snyde sig selv for 100 meter-finalen.

Jeg kom til atletikstadion tre timer før finalen, så jeg var sikker på at få en plads. Jeg skulle vælge mellem at tage et billede af vinderen ved målstregen – eller jubelscenen efter målstregen. Det hele går nemlig så hurtigt, at man ikke kan nå begge dele. Jeg fandt nogle pladser sammen med Thomas Sjørup fra Ekstra Bladet og Torben Hansen fra Nordjyske. Jeg vil tro, at 200-300 pressefotografer var til stede for at dække finalen.

Der var helt stille på stadion før finalen. Da løbet blev skudt i gang, var brølet fra tilskuerne så højt, at jeg ikke hørte et eneste klik fra fotografernes hundredvis af kameraer. Det var hurtigt overstået, men en fed oplevelse. Vinderen, Usain Bolt fra Jamaica, kom flyvende forbi der, hvor jeg sad. Han rakte tunge og strittede med fingeren. Det er det billede af finalen, jeg bedst kan lide.

Med så mange fotografer samlet på et sted findes der en million næsten identiske billeder. Det sætter nogle begrænsninger, fordi det er umuligt at lave noget unikt. Men derfor kan det jo godt være et godt billede. Da jeg dækkede bordtenniskampene ved OL, fik jeg nogle gode billeder ved at stille mig et andet sted end de andre fotografer, men det var ikke muligt til mændenes 100 meter.

Lars Møller er fotograf og medejer af Sportsagency, der laver sportsbilleder til blandt andet sponsorer, billedbureauer og idrætsforbund. OL i London var Lars Møllers fjerde olympiske lege.

Fortalt af Lars Møller til Jakob Albrecht


MOTIV: Usain Bolt vinder 100 meter-finalen ved OL
Fotograf: Lars Møller

0 Kommentarer