Usaglige fyringer

Det blev til knap så mange fyringer som først varslet på Fyns Amts Avis. Alligevel er medarbejderne utilfredse. Der er ingen saglige begrundelser for afskedigelserne, siger de.

Det blev til knap så mange fyringer som først varslet på Fyns Amts Avis. Alligevel er medarbejderne utilfredse. Der er ingen saglige begrundelser for afskedigelserne, siger de.

Den sidste onsdag i februar blev Fyns Amts Avis fire medarbejdere fattigere. En fotograf valgte at gå frivilligt, men for de tre journalister kom afskedigelsen som et chok.

"De fyrede er ældre medarbejdere, og der er ikke umiddelbart nogen saglig begrundelse for, hvorfor det netop blev dem," siger Finn Arne Hansen, tillidsmand på Fyns Amts Avis.

De tre journalister er mellem 55 og 57 år, og de har været på avisen i henholdsvis to, fire og syv år.

"Det er rigtigt, at dem, der blev afskediget, er oppe i årene, men det er vigtigt at tilføje, at det ikke er folk med stor anciennitet," siger Jørgen Krebs, chefredaktør på avisen.

For lokalredaktøren i Gudme og en journalist i bladhuset i Svendborg var beskeden særlig svær at kapere. Deres stillinger bliver nemlig besat af andre journalister på Fyns Amts Avis.

"Den proces, vi lige har været igennem, er et resultat af, at nogle medarbejdere skulle fyres, og at der er sket en omlægning af avisen. Derfor er nogle af stillingerne blevet omstruktureret," siger Jørgen Krebs.

Når avisen bliver lagt om, vil der også være færre sider, der skal redigeres. Søndagstillægget Fryns bliver nedlagt, men redaktionssekretæren på tillægget bevarer sin stilling. I stedet var det den sidst ansatte i sekretariatet, der fik en fyreseddel ud af avisens millionbesparelser.

"Det er en kynisk og umenneskelig beslutning," siger Finn Arne Hansen om de tre fyringer.

Alle medarbejdere er fritstillet, men Arne Hansen vurderer, at de kun har ringe muligheder for at få nyt arbejde i området.

I de kommende uger vil Finn Arne Hansen sende materiale ind til Dansk Journalistforbund. Han håber, at forbundet vil rejse en sag om de tre efter hans mening uberettigede fyringer.

Læs også:Dårligt nyt

 

0 Kommentarer