USA: Værste nedbemanding i 30 år

Mindst 2.400 amerikanske avisjournalister mistede deres job sidste år. Det svarer til en nedbemanding på 4,4 procent - den værste i 30 år. Dansk Journalistforbund ser dog optimistisk på situationen herhjemme.

Mindst 2.400 amerikanske avisjournalister mistede deres job sidste år. Det svarer til en nedbemanding på 4,4 procent – den værste i 30 år. Dansk Journalistforbund ser dog optimistisk på situationen herhjemme.

Opgørelsen over antallet af stillinger i den amerikanske avisbranche stammer fra American Society of Newspaper Editors, ASNE.

Bag de dystre tal kan virkeligheden vise sig at være endnu værre for journalistfaget, da statistikken udelukkende beskæftiger sig med dagbladsbranchen.

Desuden har New York Times, Washington Post samt en lang række andre aviser bebudet større fyringsrunder, der endnu ikke er afsluttet og altså ikke optræder i optællingen.

Tallene kommer bag på selv garvede medieanalytikere som Poynter Institute's Rick Edmonds, der tidligere har forudsagt, at de amerikanske aviser sandsynligvis ville hyre på nettet, hvad de fyrer på papiret.

Hos Dansk Journalistforbund overrasker de amerikanske tal også. Situationen er nærmest omvendt herhjemme, fortæller konsulent Jonas Thing Bech.

»Jeg har ikke tal for nedbemandinger på de enkelte redaktioner. Men generelt er ledigheden fortsat faldende og beskæftigelsen stigende – og det skal siges, at vores seneste ledighedstal medregner fyringsrunderne på DR såvel som Nyhedsavisen,« siger Jonas Thing Bech til Journalisten.dk.

Han kan heller ikke få øje på, at lignende nedbemandinger skulle lure i horisonten.

»Det er selvfølgelig svært at sige noget om på så konjunkturfølsomt et marked. Men vi ser lyst på fremtiden, og jeg kan ikke få øje på noget, der tyder på, at den nuværende situation skulle vende lige foreløbig,« siger Jonas Thing Beck.

0 Kommentarer