Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:48 14.07.2021 Anna Sol Jørgensen

USA sigter iranske agenter for at ville bortføre journalist

Fire iranske statsborgere er tirsdag blevet sigtet ved en domstol i New York City for at ville bortføre en journalist bosiddende i USA.

Det oplyser USA’s justitsministerium ifølge Ritzau.

De fire er ifølge ministeriet agenter fra det iranske efterretningsvæsen og har ifølge anklageskriftet haft planer om at ville bortføre en unavngiven journalist og menneskerettighedsaktivist i Brooklyn i New York.

Ifølge anklageskriftet skulle den amerikanske journalist med iransk baggrund tages til Iran, “hvor offerets skæbne i bedste fald ville have været uvis,” siger distriktsadvokat i New York Audrey Strauss.

Journalisten er ifølge Reuters Masih Alinejad, der ikke har stået i vejen for at kritisere den iranske regering, og hun har grundlagt bevægelsen My Stealthy Freedoom, som opfordrer muslimske kvinder til ikke at bruge hijab. Hun oplyser til Reuters, at hun i otte måneder har samarbejdet med FBI, der har efterforsket sagen.

“De viste mig, at den islamiske republik var meget tæt på mig. Jeg kan ikke tro, at jeg ikke en gang er i sikkerhed i USA,” siger hun til Reuters.

 

 

SENESTE NYT

Flere nyheder