USA rejser anklager mod mand, der klædte sig ud og chikanerede DR-korrespondent

FBI mener ikke, at manden, der blandt andet forsøgte at intimidere DR's Lillian Gjerulf Kretz ved stormen mod Kongressen, var en del af presseopbuddet ved Capitol Hill

Der stod “Press” med store bogstaver på både hans hjelm og vest, og han var udstyret med en stang med et kamera og en mikrofon.

Men FBI mener ikke, at manden med presse-udklædningen var en del af pressekorpset ved Capitol Hill, da Kongressen blev stormet den 6. januar.

Det fremgår af anklageskriftet mod manden, som FBI mener hedder Matthew Thomas Purse.

“Den 11. januar 2021 eller deromkring, modtag FBI information fra en anonym kilde, der så Purse på en livestream på Twitch, en platform til livestreaming, der menes at være optaget den 6. januar 2021.”

“Under livestreamingen bar Purse den ovennævnte hjelm (med presse-titlen, red.) og ‘synes at indrømme, at han ikke er med pressen. Kilden beskriver videre, at Purse siger til kameraet: “Mission fuldført, vi brød ind i Kongressen”,” står der i anklageskriftet.

Matthew Thomas Purse er anklaget for fire forhold:

  • At trænge ind i og opholde sig i en bygning eller plads med restriktioner for adgang
  • Forstyrrende opførsel i en sådan bygning eller plads
  • Forstyrrende opførsel i en regeringsbygning
  • For at demonstrere eller blokere en regeringsbygning

Mens Matthew Thomas Purse altså – overraskende nok – ikke synes at være journalist, forsøgte han at gøre det svært for andre journalister på stedet at gøre deres arbejde. En af dem var DR’s USA-korrespondent Lillian Gjerulf Kretz, der kom i karambolage med manden.

Da Lillian Gjerulf Kretz forsøgte at få ørenlyd og manden til at gå væk ved at sige, at hun blot var i gang med sit arbejde, lød svaret fra manden, at han forsøgte at gøre det samme: “At genere dig,” lød det.

0 Kommentarer

Læs også

Stormen mod Kongressen gav TV 2 News sin næstbedste dag nogensinde

Stormen mod Kongressen gav TV 2 News dens næstbedste dag nogensinde

08. JANUAR 2021
DR-chef:

DR sendte aktietips, mens Kongressen blev stormet

07. JANUAR 2021