USA-medier: Dansk tv latterliggør Obama

DR-programmet Detektor er pludselig blevet kendt i amerikanske medier. Det sker efter en udsendelse, hvor Detektor udstiller præsident Obamas voldsomme genbrug af de nøjagtig samme fraser, når han skal rose forskellige lande og deres regeringsledere.

DR-programmet Detektor er pludselig blevet kendt i amerikanske medier. Det sker efter en udsendelse, hvor Detektor udstiller præsident Obamas voldsomme genbrug af de nøjagtig samme fraser, når han skal rose forskellige lande og deres regeringsledere.

"Danmark slår hårdere end vores vægtklasse berettiger til."

Eller som Barack Obama udtrykte det, da han i februar mødtes med Helle Thorning Schmidt og roste Danmark med udsagnet: Denmark has "punched above its weight".

Og umiddelbart så lyder det jo meget flatterende.

Men en nærmere gennemgang af Obamas omtale af alverdens allierede, som Detektor-programmet på DR har gennemført, afslører dog, at der ofte er tale om præcis samme fraser og udsagn. Og det uanset om Obama mødtes med regeringschefer fra Danmark, Norge, Holland, Irland, Filippinerne, Australien, Polen, Storbritannien, Tyskland, Japan, Sydkorea, Frankrig, Israel eller Italien.

Eller som Detektors studievært, Thomas Buch-Andersen, udtrykker det: "Måske har kopieringstasten sat sig fast på Obamas tastatur."

Men nu har Detektors faktatjek fået opmærksomhed på den anden side af Atlanten. Både The Weekly Standard, The Blaze, Hot Air Network og flere andre medier bringer historien om, hvordan danske medier latterliggør, driller og udstiller Obama.

Som det blandt andet hedder i Hot Air: Danish TV host mocks Obama's one-size-fits-all rhetoric

Eller i The Blaze: AMAZING DANISH TV CLIP RIDICULES OBAMA'S ROBOTIC, ‘COPYCAT' STATEMENTS

Alle linker de til det klip fra Detektor med engelske undertekster, som er lagt ud på YouTube og som afslører den flittige brug af samme rosende fraser om de allierede partnere.

Indslaget kan ses her, og det bør nævnes at i programmet undersøger vært,Thomas Buch-Andersen, hvor meget vi egentlig skal lægge i den amerikanske præsidents ord.

3 Kommentarer

Jens Erik Hansen
2. APRIL 2012
Re: USA-medier: Dansk tv latterliggør Obama

Detektor forsøger at fremstille sig som uvildig. Vi kan faktisk se detektor som et orakel. Måske skulle man også her kræve en bekendelse vedrørende observans. Hvad vælger detektor at kontrollere? og hvad vælger detektor efterfølgende at påstå.

Man siger at "der findes ingen objektiv sandhed". Vi i vælger dog at tro på noget trods alt, men hvornår bliver vi snydt? Når det virkelig betyder noget, og alle lader sig narre.

 Jo - det var godt set, at Obama havde gentaget denne sekvens mange gange, men er det tilfældigt, at det er malurt i bægret for Helle Thorning, som måske ville vælge en anden holdning til den ros, som Obama måske ønskede at udtrykke overfor hende. Det kan man jo ikke vide, men sandheden har en politisk virkning, og var det der gjorde, at Detektor valgte at bringe den? Kan vi få et orakelsvar.

Henrik Jørgensen
27. MARTS 2012
Re: USA-medier: Dansk tv latterliggør Obama

Altså, jeg er ikke helt sikker på hvorfor det er så stor en nyhed eller afsløring... Det samme var fremme da den tidligere statsminister, Lars Løkke (remember?), den 14. marts 2011 var på besøg hos Obama. For at citere Venstres hjemmeside, der bringer en bid af præsident Obamas store ros til Lars Løkke:

"- Endnu engang tak for al din hjælp du har givet USA og dit internationale lederskab. Danmark er et land, der med et amerikansk udtryk slår med større styrke end sin vægt."

Udenriget.dk tog statsbesøget under kærlig behandling allerede dagen (15.3.11) efter og konstaterede, at selv om medierne i det store hele labbede denne venligtmente standard frase i sig med stor glæde, var der tale om genbrug, bl.a. over for Norge, Irland og Philippinerne:

http://www.udenriget.dk/?p=787 

Luci Smith
26. MARTS 2012
Re: USA-medier: Dansk tv latterliggør Obama

Hilary Clinton sagde det samme i New Zealand.

 Men nu er Detektor historien blevet taget op af Sarah Palin. Godt gået, DR. 

 I USA skal alt bruges i et valgkamp år til mudderkastning.