Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:39 06.08.2021 Anna Sol Jørgensen

USA arbejder afghanske journalister og tolke ind i flygtningeprogram

Afghanere, der er eller har været ansat hos amerikanske medier eller hjælpeorganisationer, bliver en del af USA’s flygtningeprogram for afghanske statsborgere.

Det oplyser USA’s udenrigsministerium.

Beslutningen kommer, mens sikkerhedssituationen i landet er forværring som følge af Talebans fremmarch. I den forbindelse er USA i gang med at sikre visum og asyl til de afghanere, der har arbejdet for USA, der stod i spidsen for krigen i landet.

Med udvidelsen af flygtningeprogrammet vil USA nu åbne for blandt andet tolke for den amerikanske hær og altså også mediefolk, der har arbejdet for amerikanske medier.

Amerikanske medier gik i sidste måned sammen om en appel til regeringen om netop at sørge for beskyttelse og visum til de journalister og mediefolk i Afghanistan, der har hjulpet amerikanske journalister i landet.

Forleden fulgte britiske medier trop med en lignende appel, og i går sendte Dansk Journalistforbund et åbent brev til udenrigsminister Jeppe Kofod (S) med en appel om at tilbyde asyl til afghanske mediefolk, der har samarbejdet med danske journalister.

 

SENESTE NYT

Flere nyheder