Urban er flyttet ind hos Berlingske

Sidste weekend pakkede Urbans journalister flyttekasserne og rykkede ind hos Berlingske Tidende. Nu sidder journalisterne sammen på kryds og tværs. Langt mere stof fra Berlingske og B.T. kommer fremover i Urban.

Sidste weekend pakkede Urbans journalister flyttekasserne og rykkede ind hos Berlingske Tidende. Nu sidder journalisterne sammen på kryds og tværs. Langt mere stof fra Berlingske og B.T. kommer fremover i Urban.

En ny videreudnyttelsesaftale gør det muligt at genbruge langt mere stof fra B.T. og Berlingske Tidende i Urban. Tidligere skulle Urban bringe artiklerne i deres fulde længde. Nu må de gerne forkorte dem, og det gør det muligt at bruge langt flere af Berlingskes artikler i Urbans korte formater. Som noget nyt vil indhold skrevet til B.T. også optræde i Urbans spalter.
Det oplyser tillidsrepræsentant på Urban, Lykke Wiborg.

For journalisterne har det været vigtigt at sikre en klar aftale om, hvilket medie, den enkelte er ansat på.

»Vi tror, at det er vigtigt, at man som journalist er dedikeret til ét medie. Det er vigtigt, at det hele ikke bliver et stort bureau for det Berlingske Officin,« siger Lykke Wiborg.

I det daglige arbejde sidder journalisterne fra Urban og Berlingske Tidende nu sammen. Kulturjournalisterne fra Urban sidder for eksempel i samme lokale som livstilsjournalisterne fra Berlingske Tidende. Nyhedsjournalisterne på både Urban og Berlingske sidder på samme gang, og Urbans sekretariat sidder som en ø-gruppe i Berlingskes sekretariat. Den journhavende på Urban skal dagligt sparre med de ledende medarbejdere på Berlingske.

Den enkelte journalist skal i hverdagen kun tage imod opgaver fra sin egen chef og kun levere direkte til det medie, vedkommende er ansat på. Den nye videreudnyttelsesaftale lægger dog op til, at der kan være projektsamarbejder på tværs af aviserne.

»Det kan være i forbindelse med OL, at sportsredaktionerne samarbejder, eller hvis der for eksempel skal laves uddannelsestillæg, kan det ske i et samarbejde på tværs. Så længe man fortsat kan være dedikeret til et blad, kan det være fint med fælles projekter,« siger Lykke Wiborg.

Det er planen, at journalisterne også skal sidde sammen på tværs af aviser, når det Berlingske Officin flytter tilbage til Pilestræde til sommer. Videreudnyttelsesaftalen giver også Berlingske Tidende og B.T. ret til at bruge Urbans artikler.

0 Kommentarer