Upræcis formulering oppuster læsertal

Optimismen tog overhånd på lokalavisen Dagbladet Ringkøbing-Skjern, da avisen i denne uge tog bestik af sit læsertal. »Jeg har valgt at fortælle denne her historie, fordi jeg synes, at det er en positiv historie,« siger chefredaktøren

Optimismen tog overhånd på lokalavisen Dagbladet Ringkøbing-Skjern, da avisen i denne uge tog bestik af sit læsertal. »Jeg har valgt at fortælle denne her historie, fordi jeg synes, at det er en positiv historie,« siger chefredaktøren”Vi har verdens mest trofaste læsere,” slog Søren Christensen mandag fast i en artikel i avisen Dagbladet Ringkøbing-Skjern, hvor han er chefredaktør.

Det glade budskab blev desuden bragt i avisen leder lørdag, og optimismen skyldes, at avisen sammen med Dagbladet Holstebro-Struer er de to eneste dagblade i Danmark, der ikke oplever fald i læsertallet.

Det er dog en sandhed med modifikationer, når avisen skriver:

”De officielle tal viser, at Dagbladet Ringkøbing-Skjern har fastholdt læserne over det seneste år,” skriver Dagbladet Ringkøbing-Skjern.

Det var nemlig »lidt for upræcist« formuleret, siger chefredaktøren til journalisten.dk.

»Der skulle have stået, at vi holder skansen i tredje kvartal,« siger Søren Christensen.

Og Dagbladet Ringkøbing-Skjern holder rigtigt nok fast i læsertallet i tredje kvartal i år, men avisen har mistet 2.000 af de 24.000 læsere, den havde for et år siden.

Det viser de seneste tal fra TNS-Gallup, som Søren Christensen og avisen også selv støtter sig til.

De 2.000 færre læsere svarer til en tilbagegang på godt og vel 8 %, hvilket placerer avisen omtrent midt i feltet af regionale og lokale dagblade, når det gælder udvikling i læsertal det seneste år.

Søren Christensen medgiver, at han har valgt det regnestykke, der ser pænest ud.

Man kunne regne det på mange andre måder, hvor det ikke ville se så pænt ud?
»Ja, det kunne man. Jeg skriver også i min leder, at vi er under pres. Men jeg synes stadigvæk, at historien om læsertallene for Dagbladet Ringkøbing-Skjern er rigtigt god,« siger Søren Christensen.

Normalt plejer man vel at sammenligne med samme periode sidste år, og det tal viser en tilbagegang på 8,3 %. Hvorfor gør I ikke det?
»Fordi det her er de seneste tal, vi har fået. Men det kunne man også godt have gjort. Jeg har valgt at fortælle denne her historie, fordi jeg synes, at det er en positiv historie, at vi fra anden til tredje kvartal er en af de få, som ikke går tilbage,« siger Søren Christensen.

0 Kommentarer