Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:50 06.12.2022 Anna Sol Jørgensen

Unge nyhedslæsere søger mod DR og TV 2

Unge nyhedslæsere søger mod DR og TV 2

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Læserskaren hos avishusenes nyhedssites er stadig udgjort af en ældre del af befolkningen, mens TV 2 og DR har et vist greb i de unge, skriver Politiken.

Ifølge en opgørelse fra Dansk Online Index besøger 26 procent af de 20-29-årige hver dag tv2.dk eller TV 2’s nyhedsapp. Blandt de 15-19-årige er det 22 procent, der besøger TV 2 online for at læse nyheder. Hos DR.dk og DR’s nyhedsapp er det 14 procent af den danske befolkning mellem 15 og 29 år, der dagligt tjekker ind.

Til sammenligning har Politiken 4 procent og Jyllands-Posten 1 procent af de 20-29-årige som daglige læsere, skriver Politiken.

DR og TV 2 stiller nyhederne til rådighed uden betalingsmur, men det er ikke nødvendigvis derfor, at unge søger derhen for at få nyheder, siger Kim Schrøder, professor ved Center for Nyhedsforskning på Roskilde Universitet. Han peger på, at en nylig undersøgelse viser, at unge faktisk er mere villige til at betale for deres nyhedsforbrug end de ældre brugere, men har ikke nogen forklaring på, hvorfor de foretrækker DR og TV 2.

”Der er ikke så meget grund til at være bekymret på demokratiets vegne, og det er bemærkelsesværdigt, at unge i lige så høj grad vil betale som andre aldersgrupper,” siger Kim Schrøder til Politiken.

SENESTE NYT

Flere nyheder