Unge journalister bruger nye medier som research- og informationsvæktøj i langt højere grad end den ældre generation.
Blogging, Twitter og andre nye medier bliver brugt i researchen hos unge journalister. Tidlige resultater fra en medieanalyse foretaget af den amerikanske tænketank Society for New Communications Research påviser, at unge journalister langt hurtigere og mere åbent bruger nye medier som informationskilde end deres ældre kolleger.
100 procent af respondenterne i aldersgruppen 18-29 år anser samtidig nye medier for at styrke journalistikken, skriver Markedsføring. Til sammenligning er kun 40 procent af de 50-64-årige af samme overbevisning. 87 procent af den unge generation mener, at bloggere er vigtige meningsdannere mod 60 procent af den ældre generation.
Undersøgelsen blev igangsat i september og vil blive endeligt præsenteret til foråret.
2 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Hej Kaj.
Min – og din tidligere – arbejdsplads har netop lukket for adgang til »Fjæsbog« – angiveligt fordi den udgør en virusfare. Da jeg fortalte junior det, sagde han, at spærringen svarer til, at man lukker telefonerne for journalisterne på bladet.
Det er også fint, at de unge gør det, og der vil altid være forskelle på metoder afhængig af om man er ung eller ældre, så det er jo ikke sådan, at Twitter. blogging og Facebook er det eneste, der duer - tværtimod ligger der en enorm opgave i netop at være kildekritisk, når man bevæger sig ud i det land, som er så svært at foretage journalistiske vurderinger af i relation til troværdighed og seriøsitet.
Så - bare for at vi husker at fremhæve downsiden ved nye medier som journalistiske værktøjer og husker at fremhæve de ubetinget stærke sider ved nogle af de oprindelige værktøjer, som visse nyuddannede godt kunne blive stærkere.
Kommer man hurtigt til at lyde som en gammel sur mand? Damn. Men jeg synes stadig, at min opfordring til nuancering er relevant.