Unge hurtigere i jobtræning

Stigende arbejdsløshed blandt unge og nye regler på området betyder, at unge arbejdsløse under 30 år skal i jobtræning efter blot tre måneders ledighed. Journalist Brian Borg Andersen er glad for sit job med løntilskud og ville ønske, at han var sendt i jobtræning noget før.

Stigende arbejdsløshed blandt unge og nye regler på området betyder, at unge arbejdsløse under 30 år skal i jobtræning efter blot tre måneders ledighed. Journalist Brian Borg Andersen er glad for sit job med løntilskud og ville ønske, at han var sendt i jobtræning noget før.

Da Brian Borg Andersen blev uddannet journalist i sommeren 2008, havde han ikke forestillet sig, at det skulle blive så svært at få et arbejde. Men han måtte ligesom mange andre unge nyuddannede se sig overhalet indenom af finanskrisen og kom til at gå arbejdsløs i over et halvt år.

På landsplan er det omkring hver 10. ung under 30 i alle faggrupper, der går arbejdsløs. Arbejdsløsheden blandt unge mellem 25 og 29 år lå i andet kvartal af 2008 på 9,5 procent, når de aktiverede bliver talt med. Det viser beregninger, som Arbejderbevægelsens Erhvervsråd (AE) har lavet for Politiken. Per den første august blev reglerne strammet op, så unge arbejdsløse skal i jobtræning allerede efter tre måneders ledighed og i længere tid end før.

Brian Borg Andersen er i dag i job løntilskud i kommunikationsafdelingen på Hospitalsenheden Vest, en sammenslutning af fem hospitaler i Vestjylland. Her er han med til at profilere hospitalerne ved at skrive artikler om, hvad der sker rundt omkring på de enkelte afdelinger.

Selv om Brian Borg Andersen pendler 20 timer om ugen fra Århus til Herning og økonomisk får det samme ud af det, som hvis han gik derhjemme på dagpenge, er han tilfreds med situationen.

Han synes det er fint, at reglerne blev strammet op, da et job med løntilskud er mere tilfredsstillende end at sende et utal af ansøgninger, som kommer til at lægge i bunker sammen med 200 andre.

»Det er en dejlig konstruktiv måde at søge job på. Jeg får lov til at vise, hvad jeg kan, i stedet for kun at have 10 minutter til at fortælle alt om mig selv til en jobsamtale,« siger Brian Borg Andersen.

Det første halve år i jobtræning er blevet forlænget med to måneder, og herefter har hospitalssammenslutningen oprettet en projektansættelse på fire måneder. Brian Borg Andersen håber på, at det i sidste ende fører til en fastansættelse. Men selv hvis det ikke sker, ser han positivt på forløbet.

»Hvis vi ikke kan forlænge ansættelsen, så har jeg alligevel et års ansættelse på mit CV. Det gør mig også fortrøstningsfuld. Jeg får mere ud af det her, end jeg gør ved at sidde hjemme på sofaen. Alt andet lige er det også meget sjovere. Det er fedt at få lov til at arbejde med sin faglighed,« siger Brian Borg Andersen.

0 Kommentarer