Undersøgelse: Lars og Helle plages af negativ omtale

Både Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen har fået mere negativ end positiv omtale siden folketingets åbning, viser ny undersøgelse. Se hvem der har klaret sig bedst her.

Både Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen har fået mere negativ end positiv omtale siden folketingets åbning, viser ny undersøgelse. Se hvem der har klaret sig bedst her.

Firmaet Newswatch har lavet en undersøgelse af medieomtalen af henholdsvis statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og oppositionsleder Helle Thorning-Schmidt (S).

Undersøgelsen af danske dagblade og tidsskrifter viser, at begge toppolitikere har været plaget af overvejende negativ omtale.

Men det er statsministeren, der er hårdest ramt. I undersøgelsen arbejder Newswatch med en skala fra -100 til +100. Her scorer Lars Løkke Rasmussen -57, imens Helle Thorning-Schmidt får -30. Dermed klarer hun sig lidt bedre, men får altså stadig overvejende dårlig omtale.

Ifølge Newswatch bunder den negative omtale af statsministeren i personsager, samt i politiske sager som overbetalingen af privathospitaler og den såkaldte 'mailgate'-sag.

Helle Thorning-Schmidts negative omtale bunder primært i, at partiformanden ikke er sluppet helt uskadt igennem debatten om, hvorvidt S og SF i deres fælles oplæg 'Fair Forandring' ønsker skatteforhøjelser på 17 eller 32 milliarder kroner. Hun er i perioden næsten gået fri af personsager.

Undersøgelsen viser også, at statsministeren er blevet omtalt meget mere end Helle Thorning-Schmidt i perioden.

Newswatch har kigget på perioden fra folketingets åbning til 12. november i år.

1 Kommentar

Erik Haaest
27. NOVEMBER 2010
Re: Undersøgelse: Lars og Helle plages af negativ omtale
Man kan jo lave undersøgelser af alt fra 'værdien af lommeuld i Øvre Volta' til
'Bør paven bruge kondom'. Denne undersøgelse forekommer at ligge i feltet mellem de forannævnte. Det korte af det lange er ikke, hvad omtale, de to har fået, men hvor megen substans, der er i  den omtale.  Vælgerne er rablende ligeglade med tal og statistikker og beregninger. Vælgerne er kloge nok til at se substansen. Og dér gælder, at Løkke Rasmussen har vist, at han ikke kan styre noget som helst, mens Helle Thornings styreevner endnu ikke har været prøvet.
I valget mellem det  dårlige sikre og prøvede - og så det nye, som ingen har set, men kan bevare håbet til., behøver Helle Thorning kun holde kæft - og Lars Løkke gjorde klogt i át gøre det samme.