Undersøgelse: Journalister har lav moral

Tæt på halvdelen af de adspurgte i en ny svensk undersøgelse mener, at journalister har en ganske eller meget lav moral.

Tæt på halvdelen af de adspurgte i en ny svensk undersøgelse mener, at journalister har en ganske eller meget lav moral. 57 procent mener, at den journalistiske moral er faldet inden for de sidste 15 år.

Lidt bedre ser det ud for medieinstitutionerne, der ikke nødvendigvis står for skud, fordi deres journalister kommer med en negativ nyhed, men som generelt set anses for at være mere troværdige end de enkelte journalister.

De mest troværdige svenske tv-kanaler er SR og SVT, hvor hele 70 procent har meget eller høj tillid til de to stationer , hvorimod blot 45 procent siger, at de har meget eller høj tillid til den svenske tv-station TV4.

Undersøgelsen er baseret på 750 adspurgte personer.

3 Kommentarer

Annette Kruhøffer
22. NOVEMBER 2007
Nej - Journalister menes at
Nej - Journalister menes at have en lav moral ifølge undersøgelsen. Det er ikke det samme som at konstatere, at de har det. Det er faktisk en helt anden nyhed. Det ene er en formodning/fordom, det andet er et faktum. Jeg har selvfølgelig været inde og kigge på den pågældende undersøgelse via dit link.
Andreas Relster
22. NOVEMBER 2007
Det skulle jeg mene

 

Journalister har lav moral ifølge undersøgelsen. Hvis du sammenligner den journalistisk moral under kategorien ganske eller meget lav med andre grupper, kan du se, at kun 14 procent af den almindelige svenske befolkning vurderes til at havne her og kun fem procent af forskerne. Kun politikerne menes at have dårligere moral end journalisterne.

Hvor meget vægt, der er bag en undersøgelse, er altid til diskussion. Af den grund har jeg både linket til undersøgelsen og skrevet hvor mange personer, den er baseret på.

 

Annette Kruhøffer
22. NOVEMBER 2007
Eller måske en manglende omhu for detaljen?

Nogle journalister har i hvert fald ikke noget imod at fare ud med en ubegrundet påstand. Journalister lever for en stor del af deres troværdighed. Det er kedeligt, hvis lidt mindre end 375 svenskere ikke respekterer journalisters moral. Det betyder dog ikke, at journalisterne faktisk har en lav moral. Og "tæt på halvdelen" plejer at være "mindre end halvdelen". Hvis det er tilfældet, er der altså oven i købet tale om en minoritet, der mener som rubrikken siger. Er det så OK at skrive sådan?