Undersøgelse: Jo, folk vil godt betale for web

Vil vi, eller vil vi ikke? Ifølge en ny amerikansk undersøgelse vil vi godt betale for web-nyheder, bare ikke særlig meget.

Vil vi, eller vil vi ikke? Ifølge en ny amerikansk undersøgelse vil vi godt betale for web-nyheder, bare ikke særlig meget.

"Den gode nyhed er, at brugerne i modsætning til, hvad vi gik og troede, gerne vil betale for meningsfuldt indhold. Den dårlige er, at de ikke vil betale særlig meget."

Sådan siger John Rose, senior partner i Boston Consulting Group, der mandag offentliggjorde en international undersøgelse omkring webbrugeres villighed til at betale.

Undersøgelsen blandt 5.000 adspurgte viser, at knap halvdelen af de adspurgte amerikanere er villige til at betale, mens det i visse europæiske lande er op imod 60 procent. De er gennemsnit er villig til at betale fra 3 dollars om måneden i USA til 7 dollars om måneden i Italien. Det er især områder som unikke og lokale nyheder, særlige dækninger og nyheds-overvågning. Danmark er ikke med i undersøgelsen.

Boston Consulting Group vælger at tolke undersøgelsens udfald positivt og anslår, at en kapitalisering af brugernes købevillighed vil kunne opveje faldet i annonceindtægter i de trykte medier.

Læs om undersøgelsen hos Boston Consulting Group eller i artiklen i New York Times.