Underslæb-sigtet kasserer: »Vi var kommet ud i et overforbrug«

Den tidligere kasserer for DJ Kommunikation tilstod i dag for retten, at hun havde taget næsten en halv million fra kassen. På mandag falder dommen. Både forsvarer og anklager lagde op til erstatning, betinget fængsel og samfundstjeneste

Selve retsmødet tog ikke engang en halv time. Den 65-årige tidligere kasserer i DJ Kommunikation tilstod med det samme, at hun havde taget tæt på en halv million kroner fra kassen. Efter lidt uenigheder om nogle enkelte poster spurgte anklageren, hvorfor hun havde gjort det:

»Fordi min mand ikke havde tjent penge i flere år, så vi var kommet ud i et overforbrug,« sagde den tidligere kasserer.

Derudover var det svært at få mere at vide om, hvorfor og præcis hvordan hun havde stjålet pengene. Hun afviste at give kommentarer til Journalisten efter retsmødet, som endte uden dom. Den falder først mandag i næste uge.

Både anklager og forsvarer lagde dog op til, at dommen – ud over erstatning af de penge, der er stjålet – skulle inkludere betinget fængsel og samfundstjeneste. Anklageren henviste til to lignende sager, hvor der var dømt et års betinget fængsel og henholdsvis 180 og 200 timers samfundstjeneste. Forsvareren plæderede for, at den betingede dom bliver »udmålt i måneder«.

Formand for DJ Kommunikation Per Roholt er glad for, at det snart ser ud, som om der bliver sat et punktum i sagen:

»Vi er bare utroligt glade for, at sagen er ved at finde afslutning. Det er tragisk, og vi er ærgerlige over, at et medlem på den måde har misbrugt vores tillid. Nu har vi så et arbejde med at se, hvad vi kan gøre for at få pengene tilbage,« siger Per Roholt, der håber, at DJ vil påtage sig den opgave, ligesom de har stået for kontakten med politiet igennem hele denne sag.

Hvis ikke pengene er betalt inden 14 dage efter en eventuel dom, kan man anlægge et civilt søgsmål.

Sagen blev kendt i november, da DJ og DJ Kommunikation udsendte en pressemeddelelse om sigtelsen. Dengang fortalte daværende formand for DJ Kommunikation Lars Elmsted, at underslæbet havde stået på i seks år. Grunden til, at det kunne lade sig gøre, var ifølge Lars Elmsted, at kassereren havde fabrikeret falske revisorpåtegninger, og hun var den eneste med adgang til bankkontoen i alle de år.

Retsmødet skulle egentlig være afholdt i slutningen af november, men den sigtede kasserer har været bortrejst det meste af vinteren, og der har været forvirring omkring datoerne for afrejsen.

0 Kommentarer