Underslæb er en ”tilståelsessag”

Politiet regner med, at den tidligere kasserer fra DJ Kommunikation, der er sigtet for at stjæle en halv million, tilstår det hele

Når den tidligere kasserer for DJ Kommunikation skal i retten for at have taget en halv million kroner fra kassen, regner anklagemyndigheden ikke med, at det bliver en svær sag:

»På baggrund af hendes forklaring tidligere forventer vi, at hun tilstår,« siger Jens Rasmussen, der er advokaturchef i Københavns Politis Advokatur City.

Journalisten har været i kontakt med den tidligere kasserer, der ikke ønskede at kommentere sagen.

Mistanken om urent spil begyndte i foråret, da bestyrelsen i DJ Kommunikation fik tilsendt et regnskab fra kasseren, som ikke hang sammen. Da kassereren var på Zanzibar, kunne bestyrelsen ikke komme i kontakt med hende og dermed få godkendt regnskabet til generalforsamlingen.

I stedet fik formanden Lars Elmsted adgang til kontoen, og det viste sig, at kassereren igennem seks år angiveligt har brugt cirka en halv million kroner af specialgruppens penge på private udgifter. I den pressemeddelelse, som Dansk Journalistforbund sendte ud sammen med DJ Kommunikation, står der, at det handler om 600.000 kroner, mens det af sigtelsen fremgår, at kassereren er anklaget for at tage 478.000.

I retsbogen for Københavns Byret er sagen kategoriseret som en ”tilståelsessag”. Her fremgår det, at den skal for retten nu på onsdag, men kassererens advokat, Knud Meden, skriver i en mail, at sagen er udskudt. Københavns Byret bekræfter det telefonisk, men hos Københavns Politis anklager har man ikke modtaget informationer om, at sagen skulle være rykket.

0 Kommentarer