Underskud på vej i Vejle og på Lolland

Både Vejle Amts Folkeblad og Lolland-Falsters Folketidende forudser røde tal i de endelige 2009-regnskaber. Begge aviser lider under faldende annonceindtægter.

Både Vejle Amts Folkeblad og Lolland-Falsters Folketidende forudser røde tal i de endelige 2009-regnskaber. Begge aviser lider under faldende annonceindtægter.

Mere end en million kroner. Så stort bliver Lolland-Falsters Folketidendes underskud i regnskabsåret 2009. Hos Vejle Amts Folkeblad er der heller ikke udsigt til, at det forgangne år udløser sorte tal. Det fortæller de to avisers direktører til Mediawatch.

I Vejle er adm. direktør Alex Pedersen endnu ikke klar over, hvor stort underskuddet bliver. Til gengæld fortæller han, at koncernens to udgivelser, Fredericia Dagblad og Vejle Amts Folkeblad, har mistet omkring 25 procent af annonceomsætningen. Problemerne med at holde fast i abonnenterne bekymrer ham dog mere.

»Det mest foruroligende er, at vi bliver ved med at miste abonnenter. Annoncerne skal nok komme tilbage, men hvis ingen gider at betale for vores journalistik, har vi et fundamentalt problem i branchen,« siger Alex Pedersen til Mediawatch.

Hos Lolland-Falsters Folketidende udpeger adm. direktør Niels Kristian Bjerre annoncekonjunkturerne og de strukturelle ændringer på mediemarkedet som årsagerne til, at mediehuset for andet regnskabsår i træk får underskud. Bjerre ser dog lys for enden af tunnelen.
»Vi regner med, at vores tilpasninger og besparelser fra efteråret 2008 og løbende gennem 2009 slår igennem i år, og at vi kommer bedre ud af 2010 økonomisk. Men vi får masser at slås med,« siger direktøren til Mediawatch.

0 Kommentarer