Underskud på InMente

  Mediebureauet InMente ApS kom ud af 2002 som en underskudsforretning.

 

 

Mediebureauet InMente ApS kom ud af 2002 som en underskudsforretning.

InMente Aps' første årsregnskab viser, at selskabet ved årsskiftet havde et underskud på godt 98.000 kroner, og at egenkapitalen kun var knap 27.000 kroner. Samtidigt har mediebureauet i løbet af de otte måneder, regnskabet omfatter, tabt mere end 40 procent af sin anpartskapital.

"Det er utilfredsstillende," siger Steffen Hou, der er den ene af InMentes to ejere, om sidste års resultat.

Steffen Hou er dog overbevist om, at det vil lykkes for InMente i løbet af i år at vende et underskud til et overskud.

"I 2003 stiler vi efter et overskud på flere hundrede tusinde kroner. Vi er ikke halvvejs i året endnu, så det er svært at sige, hvor den lander, men økonomien ser rigtig sund ud," siger Steffen Hou.

Han bygger sin optimisme på, at InMente for øjeblikket har flere store kunder end i 2002. Blandt andet køber Ekstra Bladet, NORDJYSKE Stiftstidende og Fyens Stiftstidende nu også artikler af InMente. Derudover siger han, at InMente allerede nu har realiseret et overskud på flere hundrede tusinde kroner.

Mediebureauets årsregnskab for 2002 er belastet af, at InMente har fastansat journalister og derfor hensat 45.000 kroner til feriepenge. Steffen Hou oplyser, at InMente derudover har haft engangs-udgifter i forbindelse med, at redaktionerne i Århus og København skulle indrettes.

Sidste år skrev JOURNALISTEN, at en typisk løn for en journalist på InMente var 22.000 kroner om måneden. Steffen Hou siger, at de ni fuldtidsansatte journalister i dag typisk har en højere indtægt. Hvor meget mere de tjener, vil han ikke sige.

Årsregnskabet afslører, at de to direktører sidste år havde en højere indtægt end bureauets journalister. I gennemsnit kunne de to direktører for InMente, Steffen Hou og Jesper Laursen, holde sig en månedsløn på små 27.000 kroner. Det er rundt regnet 9.000 kroner under gennemsnitslønnen, inklusiv pension, for danske journalister. Steffen Hou klynker dog ikke over sin gage:

"Vi har ikke startet denne virksomhed og forestillet os, at vi skulle ende med guld og grønne skove," siger han.

InMentes omsætning i 2002 var lige knap to millioner kroner.

0 Kommentarer