Ulrik Haagerup kalder ansættelse af Sandy French »usædvanlig«

Ansættelsen i DR af Brian Mikkelsens tidligere spindoktor, Sandy French, har vakt opsigt i vores nabolande, skriver Politiken. Her på Journalisten.dk har der allerede været debat.

Ansættelsen i DR af Brian Mikkelsens tidligere spindoktor, Sandy French, har vakt opsigt i vores nabolande, skriver Politiken. Her på Journalisten.dk har der allerede været debat.

Det er det principielle i, at man udnævner en tidligere spindoktor for en minister til indlandschef på en statslig tv-station, som får medieeksperter i Norge og Sverige til at reagere.

Vurderingen er, at det næppe var sket i vores nabolande. 

»I hvert fald ikke uden debat«, siger Rino Rotevatn, der er formand for etisk udvalg i Svensk Journalistforbund. Det skriver Politiken, der samtidig konstaterer at tidligere diskussioner har vist, at svenske medier og især norske er mere restriktive, når det gælder brugen af tidligere politikere som kommentatorer og spindoktorer i journalistiske job.

Her på Journalisten.dk har der allerede været voldsom debat om netop samme. Enkelte har undret sig over, at ingen har reageretBlandt andet skrev Helle Bro følgende:

"Måske har journalister nu om dage vænnet sig til, ikke at være kritiske over for regeringen og dens støtter. Sådan ser det ud i min optik. Man må gerne hænge almindelige borgere ud og endda svine dem til, men lader ministre og regering slippe afsted med hvad som helst."

Efterfølgende har næstformand i DJ, Fred Jacobsen, dog manet til ro med sit indlæg Stop nu den mistænkeliggørelse

I dagens udgave af Politiken erkender DR' nyhedschef, Ulrik Haagerup, dog, at springet fra spindoktor til indlandschef på DR Nyheder er usædvanligt.

»Derfor har vi også gjort os usædvanlig mange overvejelser om det. Særlige rådgivere har i en periode solidariseret sig med deres arbejdsgiver. I Danmarks Radio solidariserer vi os med offentligheden. Derfor er det ikke et spring, man bare lige foretager uden at tænke sig grundigt om. Og det betyder ikke, at der nu bare er en ladeport åben hver eneste gang. Der er tale om en individuel vurdering af den pågældende, som i det her tilfælde gør, at det tør vi godt«, siger Ulrik Haagerup til avisen. 

1 Kommentar

Otto Barreth
21. JUNI 2017
Helle Bro...man maa ikke"
Helle Bro...man maa ikke" haenge alm. borgere ud og svine dem til".
Din "optik" er mere en "nedtik,tik,tik.
Nu kan du glaede deig over at Sandy French er blevet nyhedschef hos DR.
Tillykke Sandy!