Ulrik Haagerup: Jeg søgte slet ikke jobbet som DR’s generaldirektør

Da Kurt Lassens bog om Kenneth Plummer udkom i sidste uge, skrev Politiken, at DR's nuværende nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, oprindeligt også søgte stillingen som generaldirektør. Men det passer ikke, siger Haagerup, der her giver sin version af sagen.

Da Kurt Lassens bog om Kenneth Plummer udkom i sidste uge, skrev Politiken, at DR's nuværende nyhedsdirektør, Ulrik Haagerup, oprindeligt også søgte stillingen som generaldirektør. Men det passer ikke, siger Haagerup, der her giver sin version af sagen.

I Kurt Lassens omdiskuterede bog, som i sidste uge bevirkede, at Kenneth Plummer måtte trække sig som generaldirektør, citeres Plummer godt nok for at sige, at han er parat til at røbe navnene på to eksterne kandidater til den stilling som generaldirektør, han selv fik i marts 2005.

Og Plummers forsøg på en studehandel med navnene på de to personer – for så til gengæld at slippe for omtale af eget privatliv – har nu i en uge været penslet ud i alle medier.

Flere steder er det eksempelvis blevet nævnt, at både daværende medlem af direktionen i JP/Politikens Hus, Merete Eldrup, og daværende chefredaktør for Nordjyske Medier, Ulrik Haagerup, også søgte jobbet som generaldirektør tilbage i 2005.

En udlægning, som blandt andet Politiken skrev i torsdags.

Men ifølge Ulrik Haagerup, der siden 2007 har været chef for DR's nyhedsredaktioner, er det forkert.

Han søgte aldrig jobbet, hvilket han understreger i et interview med Journalisten.dk.
Det var derimod DR's top, som var interesserede i at få ham:

»Det er blevet udlagt, som om at jeg søgte. Men det passer ikke. Og det står der faktisk heller ikke i bogen,« udtaler Ulrik Haagerup og fortsætter:

»Forløbet var, at jeg blev kontaktet af nogle headhuntere fra Amrop Hever, som var interesserede i at tale med mig om det her job som generaldirektør. Og der svarede jeg allerede første gang, at det var jeg ikke interesseret i, for jeg var slet ikke interesseret i at blive topchef.«

DR's nuværende nyhedsdirektør tilføjer, at han gjorde Amrop Hever det meget klart, at han betragtede sig selv som chefredaktør og alene så sig selv som chefredaktør.

Ifølge Ulrik Haagerup insisterede headhunter-firmaet alligevel på at mødes, så de kunne lære ham bedre at kende.

På det tidspunkt var Ulrik Haagerup som sagt stadig chefredaktør for Nordjyske Medier og havde ingen planer om at forlade stedet.

»Jeg havde et glimrende job og ønskede ikke at forlade Nordjyske,« siger han.

»Men så spurgte de efterfølgende, om jeg ikke havde lyst til at komme til en personlighedstest. Sådan noget med at pille sig selv i navlen. Og det gjorde jeg lige så meget for at prøve det med,« siger Ulrik Haagerup, der efter testen fik en ny henvendelse. Denne gang fra DR.

»Jeg fik besked på, at nogle i DR gerne ville møde mig. Og jeg mødte ansættelsesudvalget,« siger Haagerup, der klart fornemmede, at det naturligvis også handlede om, at de gerne ville se ham an.

Det næste, han herefter hørte, var, at ansættelsesudvalget gerne ville have, at han kom ind og snakkede med bestyrelsen, der skulle have præsenteret kandidater til stillingen som generaldirektør.
»Der meddelte jeg, at det var jeg slet ikke interesseret i. Og derfor mødte jeg ikke op,« siger Ulrik Haagerup til Journalisten.dk.

Hvor mange der ellers var i spil, har han ingen anelse om. 

Hvis du vitterlig ikke ønskede at blive generaldirektør og allerede fra start var sikker i din sag, hvorfor valgte du så at deltage i adskillige møder med Amrop Hever, personlighedstest og samtaler med selve ansættelsesudvalget?

»Det var, fordi jeg tænkte, hvad pokker er nu det. Og man er vel et venligt menneske. Så når folk gerne vil snakke med en, så siger man ja til det,« siger Ulrik Haagerup og fortsætter:

»Det er ikke noget, som jeg har rendt rundt og snakket om, men nu er det så kommet frem. Og det har fået nogen til at fremstille det anderledes, end det i virkeligheden var. Det er derfor, jeg gerne vil fortælle det nu,« fastslår Ulrik Haagerup.

Han gør samtidig opmærksom på, at han fortsat ikke ønsker at bytte sit nuværende job for en plads for bordenden i DR.

»Jeg er vildt glad for det job, jeg har. Og på intet tidspunkt i de seneste par år har jeg tænkt, at jeg hellere ville have haft et andet job. Jeg har et drømmejob, som jeg stadig mangler rigtigt meget at få på plads. Jeg synes, vi er på rette vej, men der er stadig mange ting, jeg ønsker at udrette som nyhedsdirektør i DR.«

0 Kommentarer