Ulrik Haagerup giver Venstre igen

Chefen for DRs nyhedsproduktion, Ulrik Haagerup, går i rette med Venstres finansordfører, Peter Christensen, der i weekenden beskyldte DRs nyhedsdækning for at være ensidig.

Chefen for DRs nyhedsproduktion, Ulrik Haagerup, går i rette med Venstres finansordfører, Peter Christensen, der i weekenden beskyldte DRs nyhedsdækning for at være ensidig.

I den såkaldte 'Weekendklummen' i netavisen 180Grader gør Peter Christensen rede for, at flere indslag i '21 SØNDAG' på DR1 de seneste søndage har manglet professionalisme og direkte været propagandistisk vinklet.

Det ene handlede om tobaksindustrien, der anklages for at tilsætte skadelige stoffer til nikotinen. Det andet om det statsejede selskab DONG og opførelsen af et nyt kulkraftværk i Nordtyskland.

Og efter en lang gennemgang af de to indslag skriver Peter Christensen: "DR's dækning af sagen var ensidig og under al kritik."

Men den påstand passer ikke, siger Ulrik Haagerup til Journalisten.dk:

»Jeg er ikke sikker på, at jeg deler opfattelse med Peter Christensen om, hvad god journalistik er,« siger han og tilføjer:

»Han kritiserer blandt andet de to indslag, der har været i 21 Søndag, om tobaksindustrien og om DONG, og tolker det ind i en politisk sammenhæng, hvorefter han kalder det politisk ensidigt. Men for mig at se har det intet med politiske historier at gøre, men derimod med afdækning af væsentlige samfundsproblemstillinger,« siger Ulrik Haagerup, der har ansvaret for DR Programmer/Nyheder.

Ulrik Haagerup har intet imod, at Peter Christensen fremfører sin kritik.

»Det er han velkommen til.«

Til gengæld er han fuldstændig uenig:

»Jeg kalder det god journalistik,« siger Ulrik Haagerup, der ikke har yderligere kommentarer.

DRs indslag om tobaksindustrien kan ses her:

Og her kan du se indslaget i 21 Søndag, hvor DONG Energy beskyldes for miljøsvineri.

 

0 Kommentarer