Ulrik Haagerup forlader DR

Nyhedsdirektør Ulrik Haagerup stopper i DR. Det har medarbejderne netop fået at vide på et orienteringsmøde. Haagerup skal være direktør i det nystiftede "Constructive Institute" ved Aarhus Universitet. "Det bliver vemodigt at sige farvel til DR," lyder det fra Ulrik Haagerup

Nyhedsdirektør Ulrik Haagerup stopper i DR efter 10 år. Det har medarbejderne netop fået at vide på et orienteringsmøde.

Haagerup skal være direktør i det nystiftede “Constructive Institute” ved Aarhus Universitet. Han sagde ifølge Journalistens oplysninger op onsdag.

Nyhedsdirektøren har sidste arbejdsdag 1. september 2017. DR oplyser, at de i den nærmeste fremtid vil slå stillingen op.

Vemodigt farvel

“Her i marts måned har jeg været i DR Nyheder i præcis 10 år, og jeg er stolt over de resultater, som talentfulde og ambitiøse medarbejdere og chefer sammen har skabt. Vi har næppe tidligere stået stærkere, fordi fokus hver dag er på at samarbejde om at levere høj public service-kvalitet i nyhedsformidlingen på alle platforme” udtaler Ulrik Haagerup i en pressemeddelelse fra DR.

“Det bliver vemodigt at sige farvel til DR og til alle de dygtige mennesker, jeg har arbejdet sammen med. Jeg ser dog arbejdet med at fremme visionen om konstruktive nyheder – både herhjemme og globalt –  som en naturlig forlængelse af det arbejde, jeg har lavet i DR. Målet er at bidrage til at genskabe og øge tilliden til nyhedsjournalistikken i en tid præget af falske nyheder, unuanceret debat og eroderende forretningsmodeller for ordentlig journalistik. Derfor glæder jeg mig til at arbejde for at placere Danmark og Aarhus i centrum for en global konstruktiv forandring i medieverdenen,” fortsætter Ulrik Haagerup i pressemeddelelsen.

Flere sager

Ulrik Haagerup startede som divisionschef i 2007 og har været nyhedsdirektør siden 2010. Han har tidligere bl.a. været chefredaktør på Nordjyske Medier og Jyllands-Posten.

Han er forfatter til bogen ‘En konstruktiv nyhed’, som udkom i 2012, og har været både dansk og global fortaler for begrebet “konstruktive nyheder”.

“Nyhedsmediernes overdrevne fokus på det konfliktfyldte, det klikbare og det ekstreme er en del af hovedårsagerne til, at flere og flere vender traditionelle nyhedsmedier ryggen,” siger Ulrik Haagerup i en pressemeddelelse fra Constructive Institute.

Men nyhedsdirektøren har også haft flere uheldige sager. Senest vakte det debat, da Journalista kunne fortælle, at Ulrik Haagerup i en årrække har fået bonuspoint til sin private bonuskonto, som var optjent på flyrejser i arbejds medfør. Ulrik Haagerup var også i modvind på grund af korrespondent Johannes Langkildes ansættelseskontrakt, som indebar, at DR dækkede udgifterne til at transportere en hest for Langkildes familie til og fra USA. Sagen er endt med, at DR ikke dækker udgifterne til at flyve hesten tilbage til Danmark.

Drevet af public service-ambition

Fællestillidsmand i DR Henrik Friis Vilmar tager chefens afgang til efterretning.

”Det er altid et tab for en virksomhed, når en velanset medarbejder holder op. Men det giver også nye muligheder,” siger tillidsmanden, som ikke har yderligere kommentarer, da han sidder i forhandlinger.

DR’s bestyrelsesformand, Michael Christiansen, ønsker Ulrik Haagerup held og lykke i det nye job.

“Så længe jeg har kendt Ulrik Haagerup, har han været drevet af en ægte public service-ambition om at sikre en troværdig og balanceret nyhedsformidling, hvor der er plads til nuancerne. Han har derfor bestemt også en god portion af æren for, at TV Avisen og Radioavisen i en tid, hvor der er uendelig mange nyhedstilbud at vælge mellem, fortsat vurderes som landets mest troværdige nyhedstilbud. Og at der fortsat er flere hundrede tusinde danske seere, som dagligt finder det relevant at tænde for fjernsynet, når TV Avisen forsøger at rydde op i en til tider overvældende nyhedsstrøm. Ulrik er en både dygtig og dedikeret nyhedsdirektør, som vi kommer til at savne,” udtaler formanden i DR’s pressemeddelelse.

Senest opdateret klokken 13.44 med mere baggrund.

4 Kommentarer

Michael Martensen
20. MAJ 2017
Hvad med at spørge Ulrik,
Hvad med at spørge Ulrik, hvad udfordringerne og mulighederne er. Jeg kan godt få øje på nogle stykker, men hvad mener han...
Andreas Marckmann Andreasen
2. MARTS 2017
Kære læsere

Kære læsere

Vi har fjernet en række kommentarer under denne artikel, som ikke overholder Journalistens debatregler. Reglerne kan læses her, og jeg vil opfordre alle til at læse dem, før I skriver en kommentar:

https://journalisten.dk/retningslinjer_for_debat

Det er blandt andet i strid med Journalistens debatregler at levere personangreb og "gå efter manden", ligesom vi fjerner kommentarer, der ikke forholder sig til artiklens substans.

Til Jesper Caruso: Tak, du har ret.

Bedste hilsner
Andreas Marckmann Andreassen
Digital redaktør, Journalisten
Jesper Caruso
2. MARTS 2017
Redaktør: Pas nu på
Redaktør: Pas nu på kommentarfeltet her på Journalistens hjemmeside. Kommentarerne har hidtil været kendetegnet ved en vis tyngde og faglig højde, og det er værd at værne om.
Redaktør Preben Sørensen, tidl. ARF-formand
2. MARTS 2017
Tillykke med dit spændende
Tillykke med dit spændende nye job og tak for din store indsats i DR.