Ulovlig brug af licensmidler får ingen konsekvenser

TV 2 Lorrys ulovlige brug af public service-midler til medlemsklubben Club Lorry får ikke yderligere konsekvenser. Det besluttede kulturminister Marianne Jelved sammen med kulturudvalget på et møde i går. »Man kan ikke sige, at TV Lorry har handlet i ond tro,« lyder ministerens forklaring

Tidligere på ugen slog Kulturministeriet i et notat til Folketingets medieordførere fast, at de 177.000 kroner, som er blevet brugt til at dække aktiviteterne i TV 2 Lorrys seerklub, Club Lorry, er brugt ulovligt.

Notatet fik en række medieordførere på tværs af det politiske spektrum til at kræve den ulovlige drift af Club Lorry stoppet. Og mediejurist Peter Lind Nielsen sagde i går, at han mener, det bør få konsekvenser for ledelsen i TV 2 Lorry, at man har brugt licensmidler ulovligt.

Også kulturminister Marianne Jelved har i en mail til Journalisten tidligere skrevet, at ”hvis der er foregået noget ulovligt, så skal det selvfølgelig have konsekvenser”. Alligevel besluttede hun sammen med Kulturudvalget på et møde i går, at TV 2 Lorrys ulovlige brug af licensmidler ikke vil få yderligere konsekvenser.

»Jeg har skrevet til bestyrelsesformanden, at vi forventer, at hvis de vil fastholde Club Lorry, så må de finde en måde at gøre det på, så det holdes helt adskilt fra public service-midlerne. Og jeg vil gerne orienteres om, hvad de så vælger at gøre. Men ikke mere end det. Det får ikke i den forstand nogen konsekvenser over for TV 2 Lorry,« siger Marianne Jelved til Journalisten.

Hvorfor ikke?

»Det bygger på, at den opgørelse, vi nu har fået, viser, at klubben har været drevet i 23 år på den her måde, uden at nogen har gjort indsigelser over for det. Og så mener vi ikke – og med ’vi’ mener jeg hele Kulturudvalget og jeg – at det skal have nogen konsekvenser. For man kan ikke sige, at TV Lorry har handlet i ond tro.«    

Men du skrev jo i en mail til mig – og sagde også til P4 – at hvis man fandt ud af, at det her var ulovligt, så skulle det have nogle konsekvenser …

»Eftersom Rigsrevisionen har gået deres regnskab igennem år efter år uden at gøre indsigelser, så mener jeg ikke, at det er noget, man kan skælde Lorry ud for. Og derfor er konklusionen bare, at TV 2 Lorry, sådan som det er oplyst over for mig, ikke har handlet i ond tro. Derfor er der ikke nogen konsekvens af det her med tilbagevirkende kraft. Det er fremadrettet, at de skal ophøre med at have den form for virksomhed knyttet til sig inden for rammerne af det regnskab, som TV 2 Lorry er ansvarlig for.«  

Har du fuld tillid til direktionen og bestyrelsen hos TV 2 Lorry?

»Ja, det har jeg. Jeg har ikke grundlag for andet. Jeg har skrevet til bestyrelsen, at jeg gerne vil orienteres om, hvilken løsning der skal erstatte Club Lorry. Det kan være, man helt ophører med de her aktiviteter, eller det kan være, man laver det i en anden form,« siger Marianne Jelved. 

4 Kommentarer

Mads Jensen
13. JUNI 2014
Man kan vel godt sætte
Man kan vel godt sætte spørgsmålstegn ved, om det er en konsekvens, at man som reaktion på at have gjort noget ulovligt, får at vide, at man skal holde op med at gøre det, der er ulovligt. Konsekvensen er vel i alt fald i den mildere ende, ikke?
Michael Kjærgård
12. JUNI 2014
Du siger det jo selv:
Du siger det jo selv: 'yderligere'. Der ER altså en konsekvens, så rubrikken er i bedste fald upræcis
Øjvind Hesselager
12. JUNI 2014
Kære Michael

Kære Michael

Som det fremgår af sagen, har det tidligere været fremme, at medieordførere mener, at forløbet bør få konsekvenser for ledelsen i TV2 Lorry.

Som det fremgår af artiklen, siger ministeren nu, at det ikke er aktuelt med yderligere konsekvenser.

Mange venlige hilsner
Michael Kjærgård
12. JUNI 2014
Hvordan definerer
Hvordan definerer Journalisten 'konsekvenser'? Skal der rulle hoveder eller på anden måde ske noget ansættelsesretligt for at det må blive kaldt en konsekvens? For det forhold at TV2 Lorry må ophøre med sin nuværende praksis er vel i almindelig dagligsproglig forstand en konsekvens af at praksis er fundet ulovlig. Eller?