Ulla Terkelsen TV 2, fra månen

ALDER. Har TV2 bestilt en plads til Ulla Terkelsen på den første officielle rumfærge til månen?

ALDER. Har TV2 bestilt en plads til Ulla Terkelsen på den første officielle rumfærge til månen? Jeg stiller spørgsmålet, fordi seerne efterhånden i mange år har vænnet sig til, at den flittige reporter dukker op alle steder fra Langtbortistan til Møgeltønder. Jeg har ikke noget imod Ulla Terkelsen, men jeg synes, at TV2's redaktionsledelse viser en kortsynethed og en "plejer-mentalitet", når talen er om "altid på farten -Ulla".

For hvordan skal TV2-seere blive orienteret fra den store verdens brændpunkter den dag, den nu 65-årige tv-reporter går på pension? Ulla Terkelsen er den fødte journalist, men selv den bedste i faget kan ikke være ekspert i alt. Nylig så det ud til, at hun havde fundet sig en ny krig i Afghanistan. Men hun er ikke sådan at spærre inde. Fra Kabul flyver hun rask væk rundt til andre destinationer rundt om i verden.

Her er det så, at jeg vil klandre TV2s redaktionelle ledelse for kortsynethed. Jeg mener bestemt, at Ulla Terkelsen skal blive, til hun når pensionsalderen, men jeg synes, at man skulle gøre mere brug af den erfaring, hun har fået – f.eks. ved at lade hende producere nogle dybdegående udsendelser.

Er der ikke mange andre i TV2's stab af journalister, der er inde i diverse emner? Hvorfor skal hun hver gang flyves ind fra en anden del af kloden, når der sker en begivenhed i kongehuset? Kunne det ikke tænkes, at én eller anden journalist på tv-stationen i Odense kunne genopfriske kongerækken og tyre de sidste fem-seks numre af Billed-Bladet igennem?

De tre uddannelsessteder for journalister har for længst indført undervisning i elektroniske medier. Og nogle af dem bliver senere fastansat på TV2. Har den redaktionelle ledelse ikke tiltro til, at de kan klare en reportageopgave ude i den store verden? Hvis jeg var ansat ved TV2 som yngre journalist med en god uddannelse, ville jeg føle det ydmygende, at jeg aldrig fik chancen for at vise, hvad jeg kunne foran et kamera.

Eller er TV2 ude på en dag at kunne prale med, "at verdens ældste tv-reporter, den 100-årige Ulla Terkelsen, interviewer verdens ældste mand, den 131-årige Mærsk Mc-Kinney?"

– Bent Johansen, 77 år og freelancejournalist

1 Kommentar

Kim Madsen
29. JANUAR 2010
Re: Ulla Terkelsen TV 2, fra månen
Ulla Terkelsen og TV2's udenrigsdækning er en vittighed. Hun er et godt eksempel på hvorfor jeg er holdt op med at se dansk tv. Der er absolut intet substantielt i hendes reportager. Den "indsigt" hun har er højst sandsynligt opnået i lufthavnsterminalen mens hun venter på flyet.