Uklar barsel

Gravide DJ-medlemmer skal ikke glæde sig for tidligt til et års barselsorlov med fuld løn. Det ser ud til, at regeringens forslag til ny barselsorlov på en række overenskomster åbner for fuld løn i et helt år. Men det kan nå at blive lavet om, når Folketinget behandler loven færdig.

En række arbejdsgivere har allerede bebudet, at de er klar til at tage faglige voldgiftssager for at undgå at betale fuld løn i et år til medarbejdere på barsel.

Forslaget om et års barsels-orlov er rent teknisk en ændring af Lov om ligebehandling. I nogle af DJs overenskomster er reglerne om barsel koblet direkte sammen med denne lov. Disse overenskomster vil altså – medmindre lovforslaget bliver lavet om undervejs – udløse et års barsel med fuld løn. Det drejer sig blandt andet om Fællesoverenskomsten, overenskomsterne med Berlingske og Politiken, med TV 2, med Bibliotekarforbundet og med en række fagblade.

Men arbejdsgiverne har for længst bedt politikerne lave lovforslaget om. Til gengæld skulle det være helt sikkert, at alle på barsel som minimum får ret til dagpenge i alle 12 måneder.

0 Kommentarer