Ugebladsgigant skal spare 130-160 mio. kr.

Norges største ugeblads- og magasinforlag, Hjemmet Mortensen, skærer kraftigt ned. Finanskrisen får en del af skylden. Ny forretningsstrategi på vej.

Norges største ugeblads- og magasinforlag, Hjemmet Mortensen, skærer kraftigt ned. Finanskrisen får en del af skylden. Ny forretningsstrategi på vej.

Den norske pendant til Aller-koncernen gør klar til en markant nedbemanding. Ugeblads- og magasingiganten Hjemmet Mortensen, der er ejet af danske Egmont, skal de næste tre år spare mellem 130 og 160 mio. nkr., oplyser koncernen i en pressemeddelelse.

Besparelser sker samtidig med en tiltrængt modernisering af forlagshuset, som ønsker at vokse på det digitale område.

»Vi satser offensivt på at bevare vores førende position på ugebladsmarkedet, og på at blive et endnu mere slagkraftigt mediehus. I den forbindelse er det nødvendigt at gennemføre omfattende indgreb for at sikre vores konkurrencekraft og vækst inden for nye områder,« udtaler adm. direktør i Hjemmet Mortensen Anne Britt Berentsen.

Besparelserne på op imod 160 mio. nkr. skal gennemføres i løbet af de næste tre år, men allerede til månedsskiftet januar/februar næste år skal en ny organisation være på plads. Samtidig indledes en større fyringsrunde, som skal være gennemført ved udgangen af marts næste år, hedder det i erklæringen fra Hjemmet Mortensen.

»Usikkerhed på annoncemarkedet og ringere løssalg end forventet de seneste måneder indebærer, at virksomheden har behov for hurtige resultater. Omkostningerne skal derfor reduceres med 130-160 mio. kr. inden 2011, hvilket vil indebære færre årsværk,« udtaler Anne Britt Berentsen.

0 Kommentarer