Uffe Gardel stopper på Berlingske

Berlingskes tillidsmand Uffe Gardel stopper for at blive selvstændig. Han har fået en frivillig fratrædelse i den nuværende sparerunde. »Han er en suverænt dygtig tillidsmand, og han bliver nærmest umulig at erstatte,« siger tillidsmands-kollega til Journalisten

Berlingske mister sin mangeårige tillidsmand. Uffe Gardel har søgt og fået en frivillig fratrædelse i den sparerunde, der er i gang.

Det fremgår af en mail, han har rundsendt til kollegerne.

"Denne fyringsrunde betyder også et farvel fra mig; jeg har søgt om, og fået ja til, at fratræde frivilligt. Jeg opsiges i december og har sidste arbejdsdag fredag den 18. december, som vagtplanen ser ud," skriver Uffe Gardel i mailen og fortsætter:

"Hvad jeg mener om denne fyringsrunde, har jeg allerede fortalt til Journalisten, og jeg har ikke noget at tilføje. Man kan måske sige, at jeg nu tager konsekvensen af det jeg sagde. Og dermed nok om det."

Uffe Gardel har også lagt en forkortet version af mailen på sin åbne Facebook-profil.

Berlingskes fyringsrunde betyder også et farvel fra mig; jeg har søgt om, og fået ja til, at fratræde frivilligt. Hvad…

Posted by Uffe Gardel on Monday, 23 November 2015

Suverænt dygtig tillidsmand

Stedfortrædende tillidsrepræsentant Marianne Fajstrup fortæller, at han vil blive savnet.

»Jeg er utrolig ked af at miste Uffe. Han er en suverænt dygtig tillidsmand, og han bliver nærmest umulig at erstatte. Han er også en dygtig og dejlig kollega, som er rar at have på en redaktion. En ægte fritænker,« siger hun.

Marianne Fajstrup tilføjer, at Uffe Gardel som tillidsmand vil følge forhandlingerne om den nuværende sparerunde til dørs, før han stopper.

Uhørt krænkelse

Uffe Gardel kritiserede i skarpe vendinger sparerunden over for Journalisten i sidste uge. 

»Jeg troede, jeg havde en enighed og en forståelse med ledelsen – herunder de to fortsættende chefredaktører – om, at den nedbemandingsrunde, vi var igennem i forsommeren, var den endelige. Og at der ikke ville komme flere. Det har jeg sat min lid til, og derfor kunne vi også acceptere, at der blev ansat en masse nye mennesker. Men så kommer det her pludselig,« sagde Uffe Gardel.

Sparerunden betød, at medarbejderne nedlagde arbejdet mandag.

Han understregede, at han også føler sig personligt ansvarlig.

»Det er en uhørt krænkelse af den tillid, jeg har vist ledelsen. Jeg har aldrig oplevet noget lignende. Jeg har sat min troværdighed som tillidsrepræsentant ind på, at vi var ovre nedskæringsperioden. Og jeg føler mig personligt meget berørt af det, for jeg kunne have gjort noget for at bremse det her,« sagde han.

Blev du simpelthen taget på sengen?

»Helt taget på sengen er jeg jo ikke blevet, for da Lisbeth Knudsen stoppede, og belgierne begyndte at gå rundt på gangene, kunne vi jo godt ane, at noget var galt. Men jeg opsøgte igen og igen chefredaktionen for at få at vide, hvad der foregik, og hver gang fik jeg at vide, at der ikke foregik noget,« sagde Uffe Gardel.

Vil være selvstændig

Uffe Gardel vil nu starte egen virksomhed, lyder det i hans mail til kollegerne.

"Jeg har været her i snart en menneskealder, så det er vel egentlig ikke for tidligt. Jeg vil forsøge mig som selvstændig rådgiver i kommunikationsspørgsmål og andet jeg mener at have forstand på, og jeg har også et par bogideer. Vi må se hvad det bliver til," skriver Uffe Gardel.

Han takker sine kolleger for tilliden i den tid, han har fået lov at være deres tillidsmand.

 

Senest opdateret klokken 11.15.

3 Kommentarer

Mette Curdt
23. NOVEMBER 2015
Kære Uffe

Kære Uffe

Stor respekt for din beslutning - men hold da helt op. Den er næsten ikke til at fatte.

Samtidig vil jeg gerne byde dig velkommen i de selvstændiges rækker. Jeg er overbevist om, at du vil klare det til topkarakter.
Men skulle du få brug for et råd, er jeg en af garanteret mange som altid står til rådighed med et godt råd eller et klap på skulderen.

Tak for kampen og god vind på din videre færd. Det bliver spændende.

Mange hilsener
Mette Curdt

Bodil Rohde
23. NOVEMBER 2015
Kære Uffe Gardel

Kære Uffe Gardel

Jeg kan godt forstå, at medarbejderne på Berlingske er kede af, at du stopper.

Jeg har ikke altid været enig med dig. Men jeg har også lært dine faglige kvaliteter at kende under formands-kampen i DJ. Det var en berigelse og en forståelse af, hvor vigtigt det er både at have faglige holdninger og turde slås for dem.

Jeg er glad for at se Lars Werges cadeau til dig. Det betyder også, at man kan have nogle faglige kampe. Men at man kender vigtigheden af at stå sasmmen.

Jeg ønsker dig held og lykke med dit fremtidige arbejde. Og, - selvom det kan være råt, - så kan livet som selvstændig eller freelancer være fantastisk fagligt tilfredsstillende.

De bedste ønsker
Bodil Rohde
Lars Werge
23. NOVEMBER 2015
Kære Uffe, til lykke med,
Kære Uffe, til lykke med, hvad der må have været en svær beslutning. Du har haft meget stor betydning både for kollegerne på Berlingske, i koncernen og i Dansk Journalistforbund i det hele taget.
Tak, tillidsmand!
MVH. Lars W