Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
10:47 14.12.2023 Anna Sol Jørgensen

Udvalg vil samle branchen til diskussion om praktiksystemet

Udvalg vil samle branchen til diskussion om praktiksystemet

Jacob Nielsen/Dansk Journalistforbund

Gentagne tilfælde af større mangel på praktikpladser til de studerende på landets medieuddannelser får nu Praktikudvalget til at indkalde branchen til en snak om fremtidens praktiksystem.

Det oplyser Allan Boye Thulstrup, næstformand i Dansk Journalistforbund (DJ) og medlem af Praktikudvalget, hvor han repræsenterer DJ og de studerende.

”Vi vil samle branchen om et bord til en snak om, om praktiksystemet er det rigtige,” siger han.

Praktikudvalgets ønske om at samle branchen handler om at diskutere, hvordan hele systemet ser ud. Det skal altså løse problemet med mangel på praktikpladser på langt sigt. Ved praktiksøgningen i efteråret manglede 60 studerende en plads efter første matchrunde, og efter praktiksøgningen i foråret manglede omkring 45 studerende en læreplads.

”Den akutte mangel er også et tema, men en omlægning af systemet kommer ikke til at løse problemet til foråret. Det er på den lange bane, det vil give mening,” siger Allan Boye Thulstrup.

Manglen på praktikpladser skyldes blandt andet, at DMJX efter en forsøgsordning med 12 måneders praktik er gået tilbage til at have 18 måneders praktik, hvilket har skabt en flaskehals i systemet. Danske Mediestuderende har tidligere åbnet for at se på, om det kunne være en mulighed at nedbringe de DMJX-studerendes praktik til 12 måneder.

SENESTE NYT

Flere nyheder