Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:34 29.03.2023 Kerstin Bruun-Hansen

Udskældt P3-chef: Jeg er blevet tillagt holdninger, jeg ikke har

Udskældt P3-chef: Jeg er blevet tillagt holdninger, jeg ikke har

Isabella Hindkjær kom i modvind, allerede før hun begyndte i sit nye job. Mathias Eis/Ritzau Scanpix

”Jeg er blevet tillagt holdninger, jeg hverken har eller har givet udtryk for.”

Sådan siger den nye chef for DR’s P3, Isabella Hindkjær, til Politiken, efter at hun i den seneste tid har mødt massivt kritik for sine udtalelser i P1-debatprogrammet ’Akturat’ tilbage i februar.

Her sagde den dengang nyudnævnte redaktionschef for P3, at medier ikke længere kan gemme sig bag opfattelsen af objektivitet, og at de bærer et ansvar for at ændre verden.

Udtalelser, der fik flere debattører og politikere fra Dansk Folkeparti og De Konservative til at kritisere Isabella Hindkjær og DR for at ville bringe ”statsfinansieret aktivisme” ind på en public service-kanal.

Over for Politiken understreger Isabella Hindkjær dog, at P3 ligesom resten af DR er upartisk.

”Hvis der er nogen, der er i tvivl om, hvorvidt P3’s journalistik beror på alsidighed, fairness og upartiskhed, som den i øvrigt altid har gjort, så vil jeg da gerne mane den tvivl i jorden,” siger hun og langer samtidig ud efter dem, der har kritiseret hende:

”Jeg er da forundret over, at visse kommentatorer og medier har kunnet få så meget ud af så lidt.”

SENESTE NYT

Flere nyheder