Udhængt som morder

En mand, der dolker en udenrigsminister, dolker samtidig en demokratisk institution.

En mand, der dolker en udenrigsminister, dolker samtidig en demokratisk institution.

Det er ifølge Carsten Juste, der er Jyllands-Postens ansvarshavende chefredaktør, en af forklaringerne på, at avisen valgte at offentliggøre navnet på den 35-årige svensker, der var mistænkt for at have myrdet den svenske udenrigsminister, Anna Lindh.

Jyllands-Postens egne etiske regler tillader, at avisen offentliggør sigtedes navne, når det drejer sig om mord, røverier og andre alvorlige forbrydelser.

»Men vi gør det kun efter mange overvejelser,« siger Carsten Juste og tilføjer:

»Vi er jo som avis ikke sat til at skjule ting, vi er til for at offentliggøre ting.«

Jyllands-Posten offentliggjorde »kun« navnet på den 35-årige, mens B.T. Ekstra Bladet og TV 2 offentliggjorde navnet både på ham og på den næste mistænkte i mordsagen, en 24-årig mand af serbisk oprindelse.
I Sverige var der kun tre medier, der offentliggjorde navnene. Dagens Nyheter og lokalavisen Gefle Dagblad offentliggjorde navnet på den 24-årige, mens svensk TV3 både afslørede den 35-årige og den 24-årige.

»Sagen har stor offentlig interesse, netop fordi det er en minister. Vi har gjort det ud fra en samlet vurdering, men muligvis har det også spillet en rolle, at den 35-årige har en kriminel fortid. Det har været med til at legitimere, at vi offentliggjorde navnet,« siger Carsten Juste.

0 Kommentarer