Uddannelsesminister: Skolepraktik er ikke optimalt

Esben Lunde Larsen opfordrer journaliststuderende uden praktikplads til at søge så bredt som muligt. ”Også selv om de ligger uden for de store byer.” Han håber, at skolepraktik ikke kommer på tale

I sidste uge kunne Journalisten skrive, at der mangler 62 praktikpladser efter Store Match-dag. I den forbindelse sagde rektor på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole Jens Otto Kjær Hansen, at skolepraktik kan blive en nødløsning, hvis der mangler praktikpladser.

»Indtil nu er det lykkedes at løse tingene uden skolepraktik. Skolepraktik er en nødløsning,« sagde Jens Otto Kjær Hansen.

Skolepraktik ville betyde, at praktikken ikke afvikles på for eksempel Politiken, DR eller Nordjyske Medier – men på uddannelsesstedet.

Ikke optimalt

Nu udtaler uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen sig også i sagen. I en mail til Journalisten skriver Esben Lunde Larsen om praktiksituationen:

”Skolepraktik er ikke nogen optimal løsning. Jeg regner med, at institutionerne og de studerende tænker og søger tilpas bredt og kreativt, så det ikke kommer på tale,” skriver han via sin pressesekretær.

Han siger, at det er vigtigt, at de studerende opfordres til at tage de praktikpladser, der er til rådighed.
”Også selv om de ligger uden for de store byer.”

46 mangler plads

Ifølge praktikkoordinator Pia Færing er antallet af studerende uden praktikplads nu nede på 46: Der er 28 journaliststuderende, to fotojournalister og 16 tvm'ere.

I mange år har det været almindeligt, at studerende, der ikke fik en praktikplads, søgte om orlov. Men her vil der blive strammet op på grund af fremdriftsreformen på uddannelsesområdet.
Reformen skal sikre, at de studerende gennemfører deres uddannelse så hurtigt som muligt.

Hvis det ikke lykkes at finde praktikpladser, vil det af Uddannelsesministeriet blive tolket som et signal om, at optaget på journalistudannelserne skal være mindre, forklarede Jens Otto Kjær Hansen.

Til det skriver Esben Lunde Larsen til Journalisten:

”Jeg forventer naturligvis, at uddannelsesinstitutionerne lever op til deres ansvar og sørger for ikke at optage flere studerende, end de kan skaffe praktikpladser til. Derfor er jeg også glad for at høre, at der er en frugtbar dialog mellem arbejdsmarkedets parter og institutionerne om at finde den rette balance i optaget,” forklarer Esben Lunde Larsen.

0 Kommentarer