Lyd

Uddannelse for podcastere skal løfte kvaliteten

Brancheorganisationer ser et behov for, at de dygtigste folk inden for podcasts giver deres viden videre: ”Kommende lydstjerner bliver ikke udklækket og hjulpet på vej, som det er nu”

Der er behov for, at udviklingen af lyd og podcasts i Danmark får et markant løft.

Det er hovedbudskabet fra en række medier, produktionsselskaber og freelancere, der arbejder med podcasts. Ifølge brancheforeningen Nye Medier og interesseorganisationen Center for Podcasting er der et påtrængende behov for at skabe et miljø, hvor de dygtigste folk inden for podcasts underviser de kommende stjerner.

Søren Brunsgaard, der er formand for Center for Podcasting, siger, at lyd og podcast har gennemgået en fantastisk udvikling på få år. Men der er behov for mere talentudvikling.

”Lige nu er der næsten udelukkende korte kurser, hvor man kan lære at lave det basale; optage, klippe, være en god podcastvært. Men du får ikke et år eller mere til at dyrke, hvem du er, og blive rigtigt dygtig. Vi håber at finde en lille flok, der kan påvirke hinanden og komme op på et højt niveau,” siger Søren Brunsgaard.

Talenterne forsvinder

Han foreslår, at der kommer en skole for lyd på helt samme måde, som film har sin egen filmskole, Super 16, Super 8 og 18frames.

Målet med en uddannelse for podcastere er, at den skal holde på talentmassen.

”Kommende lydstjerner bliver ikke udklækket og hjulpet på vej, som det er nu. Det betyder, at mange talenter skifter karrierespor, netop fordi andre brancher tilbyder udvikling, bedre vilkår og rammer, der understøtter deres lyst til at formidle,” siger Søren Brunsgaard.

Ved hjælp af midler fra DR sætter Nye Medier og Center for Podcasting nu gang i en forundersøgelse af behovet for at løfte lyd og podcast i Danmark.

Ud over en talentudviklingsskole foreslår Nye Medier og Center for Podcasting ’rugekasser’, hvor folk med idéer til podcasts kan lære at omsætte deres idéer til succesfulde podcasts.

0 Kommentarer