Ud af havelågen

»Egentlig skal jeg skrive en drejebog til virkeligheden i stedet for at skrive en drejebog til en roman.«

»Egentlig skal jeg skrive en drejebog til virkeligheden i stedet for at skrive en drejebog til en roman.«

Synne Garff, 42, går fra at være forfatter i eget hjem til kommunikationsrådgiver hos Jøp, Ove & Myrthu

Hvorfor er kommunikation mere spændende end forfatterskab lige nu?
Jeg skal ud! Ud at have inspiration og se noget nyt. Jeg har siddet alene med mine projekter i otte år. Siddet derhjemme og skrevet, måske lige gået ud til havelågen og tilbage. Jeg har fire drenge, så det er først nu, hvor de er blevet ældre, at de logistiske bånd har løsnet sig lidt. Jeg vil stadigvæk skrive bøger fra sidelinjen og have tid til drengene, for jeg skal arbejde 30 timer om ugen. Men med mit nye job er jeg ude igen. Og det passer mig rigtig godt.

Hvad skal du lave?
Krisekommunikation, tv-træning, pressegrill og strategisk kommunikation. Egentlig skal jeg skrive en drejebog til virkeligheden i stedet for at skrive en drejebog til en roman. At rådgive en virksomhed er nærmest samme proces som at skrive en bog – hvordan skal plottet være? Hvordan skal situationen ideelt set udforme sig, for at hovedpersonerne når i mål? Hvem er good and bad guys?

Hvordan kom du ind i journalistbranchen?
De klassiske journalistdyder som nysgerrighed og samfundsengagement har altid drevet mig. Så da jeg var færdig på universitetet, sendte jeg en ansøgning til TV-Sporten ligesom alle mulige andre.

Du har et utrolig bredt cv; har skrevet krimier, børnebøger, været informationschef og studievært. Hvad vil du betegne dig selv som med et ord?
Kommunikator.

Hvordan kan du bruge din bredde i det her job?
Jeg kender medierne indefra, og det her job forbinder det hele. Jeg kan boltre mig, skrive taler for virksomhedsfolk, ghostwrite og dyrke den klassiske kommunikation. Bruge min erfaring med skriveriet kombineret med min erfaring fra tv. Både forfatterverdenen og kommunikationsverdenen handler om research. Mine bøger har altid været meget researchtunge. Det er meget mere spændende at komme ud og opleve, samle indtryk og blive klogere, end bare at sidde foran skærmen derhjemme. Så i det her job er der brug for hele paletten – ikke en specialist med højhælede sko eller jakkesæt.

Du har ikke spadseredragt på nu?
Ikke i dag. I går havde jeg. Det er jo bare overflade. Hvis der ikke var substans bag, var det ikke interessant.

Hvad glæder du dig mest til på dit nye job?
At tage min cykel og komme på arbejde.

Og at komme længere væk end havelågen?
Ja. Kolleger! Jeg skal rådgive nogle af Danmarks skarpeste hjerner. Navigere i Danmarks magtcentre. Det kræver fingerspidsfornemmelse. Og hvad spænding angår, så er det fuldt på højde med krimiforfatteren John Le Carrés bøger. Det her er bare virkelighed.

CV: Cand.phil. i italiensk med speciale i den italienske efterretningsorganisation Gladio. Arbejdede herefter som studievært på TV-Sporten (DR), Go' Morgen Danmark (TV 2) samt på DR2. Siden informationschef på portalen Sundhed Danmark. Siden 2002 har hun haft selvstændig kommunikationsvirksomhed og været forfatter. Har både skrevet kriminalromaner og børnebøger.

0 Kommentarer