Ud af busken

»Når man en gang har prøvet at kommunikere beskeden om tre døde og to sårede soldater, så er det svært at gå i panik over en nyhed om, at et firma skal fyre 100 medarbejdere.«29-årige Christina Jo Larsen skifter job fra presseofficer i hæren til PR & Communication Manager for American Chamber of Commerce, en interesseorganisation for virksomheder, der arbejder i Danmark og USA.

»Når man en gang har prøvet at kommunikere beskeden om tre døde og to sårede soldater, så
er det svært at gå i panik over en nyhed om, at et firma skal fyre 100 medarbejdere.«

29-årige Christina Jo Larsen skifter job fra presseofficer i hæren til PR & Communication Manager for American Chamber of Commerce, en interesseorganisation for virksomheder, der arbejder i Danmark og USA.

Hvad skal du lave i dit nye job?
Mange forskellige ting. Vi har over 200 medlemsvirksomheder, der arbejder i USA eller Danmark. Jeg planlægger events, laver kommunikationsplaner for organisationen, formidler kontakt til journalister og snakker med organisationens medlemmer. Det er lidt crazy lige at samle knoglen op og ringe til Coca Cola eller HR-chefen i Mærsk, men det er skidesjovt.

Hvad tager du med dig fra forsvaret, som du kan bruge i dit nye job?
Jeg er svær at hyle ud af den. Jeg har som helt ung stået med et meget stort ansvar, især da jeg lavede kommunikation fra Afghanistan. Når man en gang har prøvet at kommunikere beskeden om tre døde og to sårede soldater, så er det svært at gå i panik over en nyhed om, at et firma skal fyre 100 medarbejdere. Så forsvaret har givet mig en stor tro på egne evner og faglig selvtillid, fordi jeg meget tidligt har stået på egne ben.

Hvorfor tog du jobbet?
Jeg var kommet til et punkt, hvor det ikke var sjovt i forsvaret mere. Jeg blev ringet op en dag, da jeg lå hjemme på sofaen. Vi havde mistet to soldater, og jeg skulle hjælpe med pressearbejdet. Men på et tidspunkt blev jeg virkelig irriteret, fordi jeg egentlig skulle i IKEA den dag. Der kunne jeg mærke, at det var blevet for meget rutine, og så var det på tide at stoppe. Jeg sagde til mig selv: "Du er 29 år gammel, og du har aldrig kommunikeret andet end død og ødelæggelse." Jeg ville ikke have været min tid i forsvaret foruden – jeg ville bare gerne ud at kommunikere noget mere pink.

Øøøh, pink? Dit nye arbejde lyder umiddelbart mere mørkeblåt …
(Griner) Ja, med pink mener jeg positivt. Der er ikke særlig meget pink i forsvaret. Men jeg kan godt se, hvad du mener med mørkeblåt. Jeg har for eksempel tøjkrise næsten hver morgen, hvor jeg nærmest står og tuder inde i skabet. Man skal virkelig tænke over, hvem man har møder med den dag, og at man skal se præsentabel ud. Jeg har desværre ikke fundet det der gyldne jakkesæt endnu. Det var nemmere i forsvaret, hvor man bare tog M/84 (forsvarets standarduniform, red.) på, der var designet til at gemme sig i en busk.

CV: Uddannet journalist fra SDU i 2008. Udsendt til Afghanistan i efteråret 2008 som presseofficer. Herefter en kort afstikker til kommunikationsfirmaet Jøp, Ove og Myrthu, inden hun igen blev kommunikationsmedarbejder i forsvaret, hvor hun tog sig af kommunikationsplanlægning og mediehåndtering.

0 Kommentarer