Uafhængige forskere skal skrive rapport om mediers kvalitet

Bredt flertal i Folketinget afsætter penge til årlig rapport, der skal sætte kvaliteten af danske medier til debat

Bredt flertal i Folketinget afsætter penge til årlig rapport, der skal sætte kvaliteten af danske medier til debatSom en del af sidste uges medieaftale har et bredt flertal i Folketinget afsat to millioner kroner årligt til at få lavet en uafhængig medierapport, der skal sætte kvaliteten af danske medier til debat, skriver Kristeligt Dagblad.

»Ideen er at få et bedre grundlag for at diskutere den kvalitetsmæssige udvikling i medier og i journalistikken i Danmark. Medierne har enorm betydning i demokratiet og som kritisk blik på samfundet,« siger Socialdemokraternes medieordfører, Mogens Jensen, der står bag ideen til Kristeligt Dagblad.

Mogens Jensen forklarer, at et redaktionspanel under Kulturstyrelsen skal udpege eksperter og forskere, der skal se på et tema, såsom mediernes etiske vurderinger, og at temaerne ikke bliver politisk fastlagt.

Medieforsker og leder af journalistuddannelsen på RUC Mark Blach-Ørsten hilser projektet velkomment:

»Det er en god ide. Den type rapporter kan løbende og hurtigt kaste lys over mediernes udvikling og inspirere os forskere. For eksempel sker der en enorm udvikling i, hvor brugerne finder deres nyheder,« siger han til Kristeligt Dagblad.