Uafhængig avis om Christiania

  ENKELTSAG. De mange voldelige konfrontationer mellem politi og christianitter har affødt et anderledes avisprojekt. 24timeravis er navnet på et medie, der i løbet af efteråret skal foretage en koncentreret dækning af udviklingen på Christiania.

ENKELTSAG. De mange voldelige konfrontationer mellem politi og christianitter har affødt et anderledes avisprojekt. 24timeravis er navnet på et medie, der i løbet af efteråret skal foretage en koncentreret dækning af udviklingen på Christiania.

Avisen er en enkeltsagsavis, som kommer på nettet og i en ugentlig papirudgave. Hovedformålet er at dække politiets tilstedeværelse på Christiania og gøre rede for juridiske og politiske problemstillinger omkring fristaden.

To journalister, Lasse Lavrsen og Kristian Villesen, der begge har skrevet freelance for Dagbladet Information, er blevet ansat i halvtidsstillinger til at redigere og skrive artikler. De to har fået stillet et kontor til rådighed på Christiania med telefoner, bærbare computere og digitalkameraer.

»Situationen på Christiania ligner nærmest en borgerkrig. Fronterne er meget hårdt trukket op. Det er her, vi som journalister kommer ind og kan vurdere, hvad der er rigtig information. Ingen af os har noget personligt forhold til Christiania, og vi vil derfor være i stand til at skrive neutralt og objektivt om problemerne,« siger Lasse Lavrsen.

Udgivelsen af 24timeravis bliver finansieret af den såkaldte Himmelblåfond, der har gamle venstreorienterede kunstnere som Erik Clausen, Kim Larsen og Anne Marie Helger i ryggen. Fonden kontaktede Christianias grundlægger – journalisten og reklamemanden Jacob Ludvigsen – der efterfølgende søsatte projektet og tog kontakt til de to journalister.

»Himmelblåfonden kontaktede mig, fordi de mente, der var behov for et medie, der fortæller offentligheden, hvad politikere, entreprenører, kommunen, advokater og ikke mindst politiet foretager sig på Christiania. Hvis det skal have nogen effekt, skal det ske på en ordentlig journalistisk vis,« siger Jacob Ludvigsen, der selv har haft en løs tilknytning til Christiania, siden han for 34 år siden var med til at gate-crashe den forladte kaserne i Bådsmandsstræde.

Jacob Ludvigsen lægger ikke skjul på, at 24timeravis har til formål at påvirke de øvrige mediers dækning af Christiania. Men han afviser, at 24timeravis skal opfattes som en propaganda-avis eller som en pr-offensiv for Christiania. Han understreger, at hverken han eller Himmelblåfonden vil blande sig i avisens redaktionelle indhold.

 • 24timeravis

  Bliver uddelt gratis hver torsdag på Christiania og cafeer i København.

  Består af fire sammenfoldede A4-sider og en dertil hørende hjemmeside: www.24timeravis.dk.

  Financieres af Himmelblåfonden og udgives af Baltisk Bureau, men har en selvstændig redaktion med redaktionel frihed.

  Har til hovedopgave at følge politiets arbejde på Christiania og de juridiske og politiske omstændigheder omkring politiindsatsen.

 • Himmelblåfonden

  Støtter alternative politiske projekter på venstrefløjen.

  Pengene får fonden fra royalties og fra forskellige politiske og kulturelle arrangementer.

0 Kommentarer