Tyske Bild afskaffer topløse damer i avisen – EB holder fast

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, har ingen planer om at lade sig inspirere af tyske Bild, der nu dropper topløse kvinder i avisen. ”Side 9-pigen kommer til at være i Ekstra Bladet, lige så længe vi er her,” siger han. Han mener, Bild har forsømt at udvikle genren. Det afviser avisen

I årtier har det store tyske tabloidmedie Bild haft en særlig sektion med billeder af halvnøgne kvinder. Men nu er der nye tider på vej.

I et åbent brev til sine læsere skriver mediet, at der fremover ikke vil være sider med topløse kvinder i avisen. Det skriver Ritzau ifølge flere medier.

”De seneste måneder har vi i stigende grad fået fornemmelsen af, at kvinder oplever disse billeder som stødende eller nedværdigende,” hedder det blandt andet i brevet fra Bild-redaktionen til læserne.

Ikke noget nedværdigende ved side 9-pigen

Men den fornemmelse kan de ikke genkende på Ekstra Bladet, der i årevis har haft en mere eller mindre afklædt kvinde på avisens side 9.

”Overhovedet ikke. Og der er slet ikke noget nedværdigende i vores side 9. Det er modne, stærke danske kvinder, som stiller sig op, fordi de synes, det er sjovt,” siger avisens chefredaktør, Poul Madsen.

Han har absolut ingen planer om at lade sig inspirere af Bild:

”Side 9-pigen kommer til at være i Ekstra Bladet, lige så længe vi er her. Jeg var på vej til at begå min karrieres største fejltagelse, da jeg var ved at afskaffe hende for 10 år siden,” siger chefredaktøren.

”Heidi fra Nürnberg”

Poul Madsen troede dengang, at Side 9-pigen var outdatet. Men det skyldtes, at konceptet havde udviklet sig for langt væk fra sit udgangspunkt, mener han.

”Man var kommet for langt væk fra Side 9-pigen som naboens søde datter. I stedet var det mere strippermodeller, som stillede op. Men nu synes jeg, at vi har genfundet det, der er og skal være Side 9-pigen,” siger han.

Det mener han til gengæld, at Bild har forsømt:

”Jeg synes, Bild har begået den fejl, at de ikke har udviklet konceptet. De bringer bare et billede af en topløs kvinde og skriver, at hun hedder Heidi og er fra Nürnberg. Og så kan det nemt blive lidt forkert. Man vil gerne vide, hvem kvinden er, hvad hun arbejder med, om hun har familie osv.,” siger Poul Madsen.

Bild afviser 

I et mailsvar til Journalisten afviser en talsperson fra Bild, at avisen har forsømt at udvikle konceptet ”Bild Girls”. De fornyede konceptet med blandt andet en ny fotostil for fire år siden, skriver talspersonen.

“Forklaringen på, at Bild Girls fremover ikke længere vil være helt nøgne, er en voksende følelse af, at det er til irritation for kvinder. Det skyldes ikke manglende udvikling af konceptet,” skriver Bild til Journalisten.

Ifølge Bild-redaktionens åbne brev til læserne vil avisen da også fortsat bringe fotos af letpåklædte, men ikke topløse kvinder.

1 Kommentar

Niels Riis Ebbesen
14. MARTS 2018
EkstraBladet burde
EkstraBladet burde produktudvikle deres side9 pige, det ville f.eks. være relevant, at ‘varedeklarere’ om de enkelte piger har fået kirurgisk og medicinsk hjælp til forbedringer af udseendet. Og de få piger som er 100% naturel, kunne få en særlig mærkat.

Og da nude art fotografi regnes for en kunstart blandt fotografer, så burde det på EB.dk være muligt for læserne, at de kan gi’ stemmer og evt. kommentarer til fotografens arbejde, det er nemlig sådan, at hvis der på billeder er bar kvindehud og attributter, så dropper fotoredaktørerne helt deres kritiske øjne, når de vurderer billederne.