Tyske Bild afskaffer topløse damer i avisen – EB holder fast

Ekstra Bladets chefredaktør, Poul Madsen, har ingen planer om at lade sig inspirere af tyske Bild, der nu dropper topløse kvinder i avisen. ”Side 9-pigen kommer til at være i Ekstra Bladet, lige så længe vi er her,” siger han. Han mener, Bild har forsømt at udvikle genren. Det afviser avisen
  • Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
    ”Jeg synes, Bild har begået den fejl, at de ikke har udviklet konceptet. De bringer bare et billede af en topløs kvinde og skriver, at hun hedder Heidi og er fra Nürnberg," siger Poul Madsen om Bilds nøgne damer i avisen.
14.03.2018 · 09:00

I årtier har det store tyske tabloidmedie Bild haft en særlig sektion med billeder af halvnøgne kvinder. Men nu er der nye tider på vej.

I et åbent brev til sine læsere skriver mediet, at der fremover ikke vil være sider med topløse kvinder i avisen. Det skriver Ritzau ifølge flere medier.

”De seneste måneder har vi i stigende grad fået fornemmelsen af, at kvinder oplever disse billeder som stødende eller nedværdigende,” hedder det blandt andet i brevet fra Bild-redaktionen til læserne.

Ikke noget nedværdigende ved side 9-pigen

Men den fornemmelse kan de ikke genkende på Ekstra Bladet, der i årevis har haft en mere eller mindre afklædt kvinde på avisens side 9.

”Overhovedet ikke. Og der er slet ikke noget nedværdigende i vores side 9. Det er modne, stærke danske kvinder, som stiller sig op, fordi de synes, det er sjovt,” siger avisens chefredaktør, Poul Madsen.

Han har absolut ingen planer om at lade sig inspirere af Bild:

”Side 9-pigen kommer til at være i Ekstra Bladet, lige så længe vi er her. Jeg var på vej til at begå min karrieres største fejltagelse, da jeg var ved at afskaffe hende for 10 år siden,” siger chefredaktøren.

”Heidi fra Nürnberg”

Poul Madsen troede dengang, at Side 9-pigen var outdatet. Men det skyldtes, at konceptet havde udviklet sig for langt væk fra sit udgangspunkt, mener han.

”Man var kommet for langt væk fra Side 9-pigen som naboens søde datter. I stedet var det mere strippermodeller, som stillede op. Men nu synes jeg, at vi har genfundet det, der er og skal være Side 9-pigen,” siger han.

Det mener han til gengæld, at Bild har forsømt:

”Jeg synes, Bild har begået den fejl, at de ikke har udviklet konceptet. De bringer bare et billede af en topløs kvinde og skriver, at hun hedder Heidi og er fra Nürnberg. Og så kan det nemt blive lidt forkert. Man vil gerne vide, hvem kvinden er, hvad hun arbejder med, om hun har familie osv.,” siger Poul Madsen.

Bild afviser 

I et mailsvar til Journalisten afviser en talsperson fra Bild, at avisen har forsømt at udvikle konceptet ”Bild Girls”. De fornyede konceptet med blandt andet en ny fotostil for fire år siden, skriver talspersonen.

“Forklaringen på, at Bild Girls fremover ikke længere vil være helt nøgne, er en voksende følelse af, at det er til irritation for kvinder. Det skyldes ikke manglende udvikling af konceptet,” skriver Bild til Journalisten.

Ifølge Bild-redaktionens åbne brev til læserne vil avisen da også fortsat bringe fotos af letpåklædte, men ikke topløse kvinder.

Kommentar

14/03/2018 - 09:35

Niels Riis Ebbesen

EkstraBladet burde produktudvikle deres side9 pige, det ville f.eks. være relevant, at ‘varedeklarere’ om de enkelte piger har fået kirurgisk og medicinsk hjælp til forbedringer af udseendet. Og de få piger som er 100% naturel, kunne få en særlig mærkat.

Og da nude art fotografi regnes for en kunstart blandt fotografer, så burde det på EB.dk være muligt for læserne, at de kan gi’ stemmer og evt. kommentarer til fotografens arbejde, det er nemlig sådan, at hvis der på billeder er bar kvindehud og attributter, så dropper fotoredaktørerne helt deres kritiske øjne, når de vurderer billederne.

Seneste jobopslag

Kommunikationschef

Gribskov Kommune
Ansøgningsfrist: 13.01

Journalist til digitalt fagmedie i vækst

Kristeligt Dagblad
Ansøgningsfrist: 04.01

Reporter til DR Nyheder på Messenger

DR
Ansøgningsfrist: 07.01

Digital Storyteller

Dansk Flygtningehjælp
Ansøgningsfrist: 17.12

Kommunikationsmedarbejder/ journalist til Danske Erhvervsakademier

Danske Erhvervsakademier
Ansøgningsfrist: 20.01

Ugeskrift for Læger søger erfaren og ambitiøs journalist

Lægeforeningen
Ansøgningsfrist: 07.01

Bliv pressekonsulent på Københavns Professionshøjskole

Københavns Professionshøjskole
Ansøgningsfrist: 21.12

Initiativrig presserådgiver til Ejendomsforeningen Danmark

Ejendomsforeningen Danmark
Ansøgningsfrist: 06.01

Områdechef for Forskning og Viden på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX)
Ansøgningsfrist: 02.01

SoMe-stærk kommunikatør med talent for video

ARKIL HOLDING A/S
Ansøgningsfrist: 02.01

Fordelingsansvarlig til Dansk Journalistforbund

Dansk Journalistforbund
Ansøgningsfrist: 10.01

Content specialist

Zoologisk Have København
Ansøgningsfrist: 13.01

Bladredaktør søges til barselsvikariat

Astma-Allergi Danmark
Ansøgningsfrist: 02.01

Journalist

SOS International
Ansøgningsfrist: 14.12

Samvirke søger Danmarks bedste madredaktør

COOP
Ansøgningsfrist: 28.12

P3 Nyheder søger nyhedsvært

DR
Ansøgningsfrist: 14.12

Presse- og kommunikationsrådgiver til Finans Danmark

Finans Danmark
Ansøgningsfrist: 13.12

Pressechef til Finans Danmark

Finans Danmark
Ansøgningsfrist: 13.12