Tysk Newsbooster virker på femte år

Mens den danske Newsbooster har store problemer med at få lov at opsnuse nyheder på de danske avisers hjemmesider, går det glimrende i Tyskland.

Mens den danske Newsbooster har store problemer med at få lov at opsnuse nyheder på de danske avisers hjemmesider, går det glimrende i Tyskland.

Siden foråret 1998 har søgemaskinen Paperball dagligt hjulpet med at finde nyheder fra omkring 50 tysksprogede aviser – fra den største landsavis Süddeut-sche Zeitung til den mindste lokalavis. Ideen til avissøgemaskinen opstod i arkivafdelingen hos Gruner+Jahr, der bl.a. udgiver ugemagasinet Stern. I starten reagerede de tyske avishuse nogenlunde som de danske:

"Udgiverne mente, at folk ville holde op med at købe aviser, hvis de kunne få alt gratis hos Paperball," forklarer Thomas Adler fra internetvirksomheden Lycos Europa, der siden har overtaget søgemaskinen.

"Det kom ikke til retssager, men det hang sammen med, at vi ikke tilbyder et arkiv. Vi søger kun på frit tilgængelige, aktuelle sider, der er på nettet i forvejen, og tilbyder links."

Den skepsis, udgiverne nærede i starten, lagde sig, da det blev klart, at Paperball ikke var en konkurrent men en indretning, der skabte trafik til de enkelte avisers hjemmesider.

"Vi får til stadighed henvendelser fra nye aviser, som gerne vil være med."

Udover søgemaskinen kan brugerne også bede Paperball sammensætte en personlig avis hver dag. Et tilbud, ca. 70.000 mennesker benytter sig af.

"En stor del af brugerne er virksomheder, men også mange politikere og skuespillere søger hver dag på deres eget navn," fortæller Thomas Adler.

Se http://www.paperball.de/

Læs også: Aviserne versus internettet og Dobbeltmoralske dagblade

 

0 Kommentarer