Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:42 24.01.2022 Ritzau

Tyrkisk journalist anholdt for at fornærme præsident Erdogan

Tyrkiske myndigheder har anholdt en kendt tv-journalist ved navn Sedef Kabas under anklager om, at hun skulle have fornærmet landets præsident, Recep Tayyip Erdogan, under en udsendelse.

Det oplyser Kabas’ advokat lørdag.

Ifølge advokaten blev Sedef Kabas pågrebet i sit hjem natten til lørdag. Det skulle være sket, få timer efter at hun kom med en kommentar om præsidenten, som hun derefter delte på Twitter med sine cirka 900.000 følgere.

”Der er et meget berømt ordsprog, der siger, at et kronet hoved bliver klogere. Men vi kan se, at det ikke er sandt,” sagde hun ifølge BBC på tv-kanalen Tele1.

Det kan straffes med fængsel mellem et og fire år at fornærme præsidenten i Tyrkiet. På Twitter fordømmer Erdogans talsmand, Fahrettin Altun, journalisten.

”En såkaldt journalist fornærmer tydeligvis vores præsident på en tv-kanal, som ikke har noget andet formål end at sprede had.”

Omvendt kalder Tyrkiets journalistforbund anholdelsen af Sedef Kabas for ”et alvorligt angreb på ytringsfriheden”.

Menneskerettighedsorganisationer har gentagne gange anklaget Tyrkiet for at undergrave pressefriheden ved at anholde journalister og lukke regeringskritiske medier.

Siden Erdogan blev indsat som præsident i 2014, er næsten 13.000 mennesker blevet dømt under paragraffen om fornærmelser af præsidenten.

SENESTE NYT

Flere nyheder