Tyrkiet slår til mod journalister

Tyrkisk politi har lavet razzia mod journalister, der mistænkes for at være regeringsfjendtlige.

Tyrkisk politi har lavet razzia mod journalister, der mistænkes for at være regeringsfjendtlige.

Det tyrkiske politi har slået til mod adskillige journalister og tidligere efterretningsofficerer, der har fået deres hjem, computere og notater undersøgt. Undersøgelserne sker i forbindelse med efterforskningen af et netværk, der anklages for at ville vælte den tyrkiske regering. Det skriver Dr.dk.

Netværket beskyldes for at have forsøgt at vælte den islamisk-baserede regering tilbage i 2003. Indtil videre er 400 journalister, akademikere og pensionerede militærfolk sigtet i sagen.

USA har tidligere kritiseret pressefriheden i Tyrkiet, og i EU's seneste statusrapport om Tyrkiet fremgår det, at tyrkisk lovgivning ikke garanterer pressefriheden i overensstemmelse med den europæiske menneskerettighedskonvention.

Ifølge blandt andet Human Rights Watch er det især den tyrkiske antiterrorlov, der skaber problemer for journalister.

»Antiterrorloven bliver anvendt for bredt og for vilkårligt,« sagde Emma Sinclair-Webb fra den tyrkiske afdeling af Human Rights Watch i går til Jyllands-Posten.

»Den er alt for bredt formuleret. Jeg har oplevet, at folk, der viser V-tegnet med fingrene til demonstrationer, bliver sigtet for propagandavirksomhed,« sagde hun.

1 Kommentar

Jan Eskildsen
3. MARTS 2011
Re: Tyrkiet slår til mod journalister

Måske kunne vi så snart få nulstillet fantasierne om at landet skal ind i EU?