Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
07:45 27.03.2023 Ritzau

Twitters kildekode har været lækket online

En del af det sociale medie Twitters kildekode har været lækket på internettet.

Det viser retsdokumenter ifølge den amerikanske avis The New York Times.

Kildekoden er den underliggende computerkode, som det sociale netværk kører på. Den er normalt en forretningshemmelighed.

Fredag bad Twitter platformen GitHub, hvor softwareudviklere kan samarbejde, om at fjerne koden fra platformen.

Det ønske efterkom GitHub, men kildekoden kan have været tilgængelig i flere måneder ifølge den amerikanske avis. Det vides dog ikke, præcist hvor længe den har ligget på platformen.

Twitter har påbegyndt en intern undersøgelse af lækket. To anonyme personer med kendskab til undersøgelsen melder ifølge The New York Times, at Twitter antager, at de ansvarlige for lækket er tidligere ansatte.

Her skal Twitter dog også lede blandt en ganske stor gruppe mennesker.

Siden Elon Musk købte selskabet i oktober og indsatte sig selv som direktør, vurderes omkring 75 procent af selskabets 7.500 ansatte enten at være blevet fyret eller selv at have opsagt deres stilling. Det skriver det amerikanske medie.

Twitter har indleveret dokumenter til distriktsdomstolen for Californiens nordlige distrikt. Her beder Twitter om, at GitHub identificerer personen bag lækket. Også personer, som har downloadet koden, ønsker Twitter at kende til.

Elon Musk har tidligere sagt, at han vil give offentlig adgang til den kode, der bruges til at anbefale Twitter-opslag til brugere.

Det står ikke klart, om den del af kildekoden er blandt de lækkede dele.

SENESTE NYT

Flere nyheder