Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
09:52 28.04.2021 Lucas Carn

Twitter under kritik for at slette indiske Corona-tweets

Twitter har slettet flere indiske tweets, som kan ses som værende kritiske over for den indiske regerings håndtering af corona. Det skriver The Guardian.

Ifølge oppositionspolitikere og menneskerettighedsaktivister i Indien er sletningen af tweetene et udtryk for, at regeringen vil undertrykke kritiske stemmer. Det kan også bringe folks liv i fare, da man begrænser informationen om pandemien, lyder kritikken.

Noget af kritikken, som indgik i de nu slettede tweets, har omhandlet den indiske regerings beslutning om at tillade større religiøse fejringer med op mod 10.000 mennesker samlet. Indien slog i mandags sin egen rekord for antal smittede på en enkelt dag med 350.000 smittede.

Twitter siger selv til The Guardian, at alle indsigelser fra regeringen, mod bestemte tweets eller brugere, bliver behandlet med henblik på Twitters egne regler og den gældende lovgivning i landet. De udtaler også, at de ikke har slettet alle de brugere og tweets, de er blevet bedt om af den indiske regering, da de ikke mener, at alle opslagene er brud på indisk lov.

SENESTE NYT

Flere nyheder